Helyi közélet

2018.06.06. 16:26

Pert nyert a gyermek egészségügyi központ volt vezetője

Miskolc - Jogellenesnek találta a vezetői megbízatás visszavonását a bíróság.

Miskolc - Jogellenesnek találta a vezetői megbízatás visszavonását a bíróság.

Ahogy arról akkor beszámoltunk, 2017. szeptemberében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban szervezeti átalakítás miatt megszűnt a Velkey László Gyermek Egészségügyi Központ önálló vezetése, így az egyébként 2020-ig kinevezett prof. dr. Barkai László munkaköre is. Az intézetvezetést háromtagú vezető tanács vette át, amelynek tagjait a főorvosi kar titkos szavazás útján választotta meg, és ebbe a korábbi vezető nem került be. Erről a professzort levélben értesítették, amely után ő a központ ellehetetlenítéséről írt egy nyílt levélben, majd elhagyta az intézményt.

Ezzel párhuzamosan keresetet nyújtott be a kórház ellen, hat havi vezetői pótlék és sérelemdíj megfizetése iránt a Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz. A per során a felperes végül a sérelemdíj megfizetése iránti kérelmétől elállt.

A bíróság meghozott ítéletében megállapította, hogy a vezetői megbízás visszavonása jogellenes volt, és annak jogkövetkezményeként kötelezte alperest, hogy fizessen meg a felperesnek 120.000,- forintot. A bíróság ítéletének szóbeli indokolásában kifejtette, a vezetői megbízás visszavonása azért volt jogellenes, mert a felperes kérte annak indokolását, és az alperes a visszavonás indokát a jogszabályban meghatározott határidőn túl adta meg a felperes részére.

A felek a bíróság ítéletét tudomásul vették, így az jogerőre is emelkedett.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában