Helyi közélet

2018.06.08. 11:24

Pedagógusnapon – díjakkal és virágokkal Miskolcon

Miskolc - Pedagógusnapi ünnepséget tartott csütörtökön a Miskolci Tankerületi Központ a Diósgyőri Gimnáziumban.

Miskolc - Pedagógusnapi ünnepséget tartott csütörtökön a Miskolci Tankerületi Központ a Diósgyőri Gimnáziumban.

A rendezvényen elismerésben részesítették azokat a pedagógusokat, akik intézményvezetőként utolsó évüket töltik valamely iskolában, és azokat, akik kiváló szakmai munkát végeznek. Az ünnepség köszöntőkkel kezdődött. Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere azt emelte ki, hogy a pedagógusok munkája az egész nemzetre kihat, hiszen az ő tevékenységüktől függ, milyen emberek kerülnek ki az oktatási intézményekből. Kiemelte, bár már nem az önkormányzat fenntartásában vannak az iskolák, de a város vezetése számára fontos az oktatás ügye.

Dr. László István, a Miskolci Tankerületi Központ igazgatója köszöntőjében arra világított rá, mi a különbség a pedagógus és a tanár között. Mint fogalmazott, a pedagógus a munkáját hivatásnak tekinti, a tanár szakmának, a pedagógus tanít, a tanár leadja az anyagot, a pedagógus nevel, a tanár fegyelmez, a pedagógus tanítani jár be az iskolába, a tanár pedig dolgozni. A pedagógus nemcsak a tudását adja át, hanem erkölcsi elveit, életszemléletét is.

Végül dr. Tóth Arnold, a Herman Ottó Múzeum igazgatója mondott beszédet. Jelezte, a következő tanévben jelentős pályázati forrás nyílik meg mintegy 25-30 múzeum számára, melynek segítségével hatezer diák kap támogatást, hogy múzeumi programokra utazhasson.

A tankerületi igazgató elsőként Csabay Csillának, az Egressy Béni-Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatójának gratulált, hiszen az iskola nemrég elnyerte a Magyar Művészetoktatásért Plakettet.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában