Helyi közélet

2018.06.21. 18:32

Már mindenhol medvét látnak!

Arnót - Szerdán délután Arnót határából jelezték, hogy medvét láttak a szántóföldön, de úgy tűnik, rosszul láttak.

Arnót - Szerdán délután Arnót határából jelezték, hogy medvét láttak a szántóföldön, de úgy tűnik, rosszul láttak.

Az ember általában nem úgy sétál, kerékpározik, autózik, vagy éppen kirándul, hogy azt figyeli közben, nem kerül-e elő egy medve. Tekintve, hogy napokig sétált egy mackó a bocsával a Sajó mentén már érthetőbb a gyanakvás, de úgy tűnik a felfokozott hangulatban többen látnak medvét ott is, ahol egyébként nincs.

Felhívás az önkormányzattól

Így kedden például, amikor az élőhelyét kereső anyamedve és egy éves kölyke éppen Mezőkövesd határában járt, többen Felsőzsolcán vélték látni az állatot az egyik buszmegállónál.

Majd szerda délután egy arnóti lakos azt jelezte, hogy kerékpározás közben a Szikszó irányába elterülő szántón látott medvét. Az eset után a település facebook oldalán közzétették az észlelést és a korábban már több helyen megjelent figyelmeztetést arról, hogyan kell viselkedni, ha medvével találkozunk.

Majd csütörtök délelőtt egy újabb megosztásban arról írnak, hogy bár az önkormányzat vezetői mellett a helyi polgárőrség, a rendőrség és a nemzeti park munkatársai is keresték az állatot még drónt is bevetve, mégsem találták meg. Ennek ellenére a felhívásban azt írják, hogy a medve bármikor, bárhol felbukkanhat Arnóton, ennek tudatában élje mindenki a mindennapjait. Így a kerékpározást, futást, sétát, mezőgazdasági munkát „a medve esetleges felbukkanására tekintettel végezzék”.

Már messze jár

Megkerestük a Bükki Nemzeti Park Kommunikációs és Ökoturisztikai Osztályának vezetőjét arról, hogy mit tapasztaltak a helyszínen, lehetséges-e, hogy valóban medve tűnt fel Arnótnál. Nagy Júlia elmondta, a munkatársaik megvizsgálták a környéket, de nem találtak friss nyomokat, ami arra utalna, hogy valóban medve lenne a környéken, így véleményük szerint a szemtanú biztosan nem medvét látott.

Az érintett anyamackó és bocsa egyébként jelenleg Kál magasságában jár, így már elhagyta megyénket.

HI


[related-post post_id="3898372"]

[related-post post_id="3896970"]

[related-post post_id="3896748"]

[related-post post_id="3896445"]

[related-post post_id="3895727"]

[related-post post_id="3895177"]

[related-post post_id="3894751"]

[related-post post_id="3894307"]

[related-post post_id="3894218"]

[related-post post_id="3894081"]

[related-post post_id="3893909"]

[related-post post_id="3893827"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában