Helyi közélet

2018.06.02. 15:16

Lelövik a miskolci vaddisznókat

Miskolc - Noszvaji vadász adhat majd kilövési parancsot.

Miskolc - Noszvaji vadász adhat majd kilövési parancsot.

Utak, vasútvonalak, autópályák szelik át a természetes, egybefüggő erdőterületeket, erőszakosan betört a civilizáció a vadvilág életterébe. Napjainkban pedig egyre több vadonélő állat lépi át a határt és ver tanyát a forgalmas nagyvárosokban. Miskolc peremterületein, sőt a belvárosban a kilátónál, a történelmi Avason és az egyetem környékén is észleltek vaddisznó csapatokat.

Közhírré tétetik

A rendőrségtől megkapta a kilövési engedélyt a polgármesteri hivatal. Információink szerint a művelet irányítója az egyik Noszvajban élő vadász lesz, akinek négy engedéllyel rendelkező kollégája próbálja majd zsákmányul ejteni a kondákban kóborló disznókat.

– Egész Európában elszaporodtak a vaddisznók, amelyek a német fővárosban, Berlin nagy terein, Budán a Pilishez közeli negyedekben és Miskolcon is egyre gyakrabban felbukkannak. Budapesten akciófilmbe illő jeleneteket produkált a helyzet, a rendőrök által üldözött disznó a Dunába ugrott és megmenekült – magyarázta dr. Székely István az Országos Vadász Kamara és Védegylet jogásza, aki vadászni is szokott.

A szakember azt is hangsúlyozta, hogy a városi vadászatot a rendőrség engedélye után, időben közhírré teszik és értesítik a lakosságot. A helyszínt a hatóságok biztosítják majd, hogy véletlenül se tévedhessen kutyasétáltató, futó, vagy bárki a lezárt terepre. Székely Istvántól azt is megtudtuk, a vaddisznók egy része csak eltéved, vagy élelemért jön át a nagyvárosba, ám akadnak olyan csapatok is, melyek itt élnek elhagyatott telkeken, vagy elvadult, cserjés, gondozatlan városrészeken.

- JA -


[related-post post_id="3876978"]

[related-post post_id="3849382"]

[related-post post_id="3840605"]

[related-post post_id="3769764"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában