Helyi közélet

2018.06.11. 13:12

Ismét a teljes vonalon jár a villamos Miskolcon a kisvasutas baleset után

Miskolc - Elhárították a hibákat a Dorottya utcán, ismét villamosok közlekednek a teljes pályaszakaszon – közölte a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

Miskolc - Elhárították a hibákat a Dorottya utcán, ismét villamosok közlekednek a teljes pályaszakaszon – közölte a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

Mint ismert, hétfő hajnalban a LÁEV erdei kisvasút két szerelvénye a miskolci Dorottya utcánál áttörte az ütközőbakot és egy menetrend szerint közlekedő villamosnak csapódott. Személyi sérülés nem történt, a Skoda villamos azonban az ütközés következtében kisiklott. A villamosban keletkezett károkat jelenleg a biztosító szakemberei vizsgálják, most annyi közölhető, hogy jelentős összegű kárról van szó.

Mint a városi közlekedése cég írja, szakembereik hajnaltól mindent megtettek annak érdekében, hogy a műszaki mentést mihamarabb befejezzék.

„A pályaszerkezetben nem keletkezett sérülés, a felsővezetéket a szakemberek helyreállították, a törmeléket összetakarították, elszállították.” - írták.

A villamosforgalom délben állt helyre, a gyalogátkelőhely takarítása után a LÁEV villamosmegálló is használható.

Nem közlekedik a kisvasút

A kisvasút viszont nem közlekedik hétfőn – mondta el érdeklődésünkre az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. kommunikációs tanácsadója. Vereb István elmondta, a Dorottya utcán történek körülményeit még vizsgálják, így annak lezárultáig erről bővebben nem nyilatkoznak.

- Nemcsak a baleset miatt nem indítunk szerelvényeket, hanem az éjjeli viharban fák dőltek a sínekre, ami szintén akadályozza a forgalmat – mondta Vereb István, aki a kisvasút újraindításával kapcsolatban későbbre ígért tájékoztatást.

ÉM


[related-post post_id="3887971"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában