Helyi közélet

2018.06.20. 08:38

Ipari területté alakítják a miskolci repülőteret

Miskolc - A miskolci közgyűlésen elhangzottak alapján biztos, hogy ipari park lesz a repülőtér helyén.

Miskolc - A miskolci közgyűlésen elhangzottak alapján biztos, hogy ipari park lesz a repülőtér helyén.

A miskolci közgyűlés keddi ülésén Badány Lajos, a Jobbik képviselője annak kapcsán hozta szóba a miskolci repülőtér helyzetét, hogy az egyik napirendi pont azt javasolta, hogy a jövőben Repülőtér-Bosch nevet viselje az ottani autóbusz végállomás. A képviselő felvetette, hogy nem lesz-e szükség egy jó év múlva újra testület elé hozni az elnevezés kérdését azért, hogy – mint mondta – a repülőtér szót végleg száműzzük az elnevezésből…”

Mi lesz a repülőklubbal?

Badány Lajos szerint ezt csak abban az esetben lehetne elkerülni, ha az ipari park bővítését úgy hajtanák végre, hogy a repülőtér nem szűnne meg. Elmondta továbbá, hogy a Borsod Megyei Repülő Klub bérleti szerződése jövőre lejár és ennek meghosszabbítását a város nem tervezi.

Annak az aggályának is hangot adott a jobbikos képviselő, hogy a repülőtér megszűnésével az a nagy hagyományokkal bíró tevékenység is megszűnne, amelyet e repülőklub végez.

Igaz a hír…

Pfliegler Péter alpolgármester megerősítette azt, amiről már eddig is sokat beszéltek, hogy a repülőtérrel Miskolc ipari területeit bővítik.

Mint az alpolgármester elmondta, már most vannak olyan potenciális befektetők, akik a repülőtér helyén kialakítandó ipari parkban szeretnének majd letelepedni.

„Nem tagadjuk mindezt, sőt büszkék vagyunk rá.”

Az alpolgármester azt is elmondta, hogy néhány héttel ezelőtt levelet küldött a Borsod Megyei Repülő Klub vezetésének és kifejezte kompromisszumkészségét a megnyugtató megoldás megtalálása érdekében.

„Csakúgy, mint a korábbi megkereséseinkre, erre sem érkezett válasz. A repülőklubtól várnánk azt, hogy javaslattal jelentkezzen…”

Csak 2019-ig üzemelhet

Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője már jóval korábban nyilatkozta egy tévéműsorban, hogy a jelenlegi területén csak 2019-ig üzemelhet a miskolci repülőtér, mert „a mostani helyén ugyanis ipari parkot alakítanak majd ki…” Az is tudható volt, hogy a terület hasznosításáról Miskolc Szirmabesenyővel tárgyal.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3896013"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában