Helyi közélet

2018.06.09. 14:54

Főzőverseny a harsányi általános iskolában

Harsány - Nagyon élvezték a gyerekek és a szülők is a közös főzést a „Menő menza” program kapcsán.­­­

Harsány - Nagyon élvezték a gyerekek és a szülők is a közös főzést a „Menő menza” program kapcsán.­­­

A Harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulói egy kétéves időtartamra szóló pályázat keretében egészséges életmód címszóval ismerkednek az egészséges táplálkozáshoz szükséges tudással.

Több program

A „Menő menza” elnevezésű akcióban már több program is megvalósult, aminek egyik állomása egy főzőverseny volt az általános iskolában nemrégiben. A verseny napja egy „mézes reggelivel”, majd filmvetítéssel a méz jótékony hatásairól és görögsaláta-kóstolással kezdődött. Majd megkapták az osztályok és az őket segítő szülők a főzéshez szükséges alapanyagokat, így kezdetét vette a megmérettetés.

Kétszáz vendég

A verseny a 200 fős rendezvényen az osztályok között zajlott le a legfinomabb étel címéért. Az elkészült ételeket zsűri értékelte, melynek tagjai között szerepelt Csavajda Istvánné Marika, Csehné Magdolna, Kiss Sándorné, Nagyné Sír Ildikó, Takácsné Oczela Csilla, Tóthné Szűcs Mária és Szabó Gergely. A zsűri nemcsak az ételek ízét, de a tálalást is figyelembe vette a pontozáson, és így került ki győztesként a 2. osztály. Őket követte második helyezettként a 8. osztály és harmadikként a 4. osztály. A verseny nagy sikerrel zárult, nagyon élvezték a gyerekek és a szülők is a közös főzést.

– Szívesen vettem részt zsűritagként ebben kezdeményezésben – mondta Szabó Gergely, Harsány polgármestere a főzőverseny után. – Örülök, hogy az önkormányzat és az általános iskola közösen gondolkodik a helyes, egészséges, tudatos táplálkozás népszerűsítéséről, illetve fenntartásáról. Az önkormányzatunk 2011 óta önellátó, így tudjuk, hogy ellenőrzött, jó minőségű élelmiszer-alapanyag kerül gyermekeink asztalára. Az egészséges étkeztetés jegyében az elmúlt években közel ötvenmillió forintból újítottuk meg, fejlesztettük a konyhánkat, mely ma a legmodernebb felszerelésekkel rendelkezve tud minőségi ételeket előállítani.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában