Helyi közélet

2018.06.16. 09:24

Ez az év nem tűnt nehéznek, de a következőtől tartanak Miskolcon

Miskolc - Nyári pezsgés és izgalom keveredett a tanév­záró értekezlet előtt a Fráter György Katolikus Gimnáziumban.

Miskolc - Nyári pezsgés és izgalom keveredett a tanév­záró értekezlet előtt a Fráter György Katolikus Gimnáziumban.

„Az előző volt a huszonötödik, jubileumi év, és egy kicsit ennek a lendületében éltünk még idén is” – mondta Lange Péterné, magyar-történelem szakos tanár. „A teremtésvédelem volt a jelmondatunk, amihez nagyon gazdag rendezvények csatlakoztak: egészségtudatos élet, kertépítés, gyógynövények és fák ültetése. Karácsonykor, húsvétkor pedig itt járt a Shoeshine keresztény mozgalom és a Testteo” – árulta el a tanárnő, majd büszkén tette hozzá, hogy nagyon tehetséges diákjaik vannak, idén is szép eredményekkel tértek haza az OKTV-ről.

„A 11.a osztályfőnöke vagyok és jövőre már végeznek. Hét év hosszú idő, derekamig sem értek a gyerekek, amikor idejöttek, most meg már kész felnőtt ember mind” – mondta szeretettel.

Diákigazgatót választottak

„Szerintem remek tanévet zártunk, ugyanis tele volt fantasztikus programokkal!” – fűzte tovább a beszélgetést Budai Amanda tanuló. „A tizenegyedikesek életében nagyon jelentős esemény volt a diákigazgató választás, de részt vehettünk például egészségnapon és a szalag­avatón is, ami szintén jó hangulatban telt. Ez az év nem tűnt nehéznek, teljesíthető követelményeket kaptunk. Egyelőre nem tudom pontosan, hogyan töltöm a nyarat, de biztos, hogy az osztálytársaimmal is fogok valamit közösen csinálni” – osztotta meg.

Annamária osztálytársa, Dienes Renáta már érzi az érettségi szelét.

A tizenegyedik már komolyabb

„Az összes év közül eddig ez telt el a leghamarabb és a legpörgősebben. Tanulmányi szempontból a tizenegyedikben nagyobb és komolyabb döntéseket kellett meghoznunk, de megbirkóztunk vele. Június végéig előrehozott érettségit teszek, aztán szeretnék nyári munkára menni. A családommal valószínű külföldre utazunk nyaralni, de a barátaimmal is jó lenne minél több időt tölteni. Kicsit félek a tizenkettediktől, bár tudom, hogy sok segítséget fogunk kapni a tanárainktól” – mondta bizakodva Renáta.

- DA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában