Helyi közélet

2018.06.19. 15:42

Cél: növelni a foglalkoztatottságot Nyékládházán

Nyékládháza - A paktum a munkáltatóknak és a munkavállalóknak is jó lehetőség.

Nyékládháza - A paktum a munkáltatóknak és a munkavállalóknak is jó lehetőség.

Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás Foglalkoztatási Paktumirodája a közelmúltban tartotta meg soros ülését.

Pillérek

– Ez a szervezet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) foglalkoztatási paktum pillérének egyik helyi részeként jött létre, megyénkben összesen 12 van – tudtuk meg Szabó Gergelytől, a társulás elnöktől. – A miénk Nyékládháza és a környezetében lévő másik 14 települést fogja össze és célja a foglakoztatás növelése és a gazdaságfejlesztés. A szervezet működtet egy irodát Nyékládházán, ebbe a központba a paktumban lévő gazdasági szereplők munkaerőigényeket juttathatnak el. Ezt az igényt a paktum szervezet és a kormányhivatal közötti együttműködés kapcsán a hivatal befogadja és igyekszik megfelelő képzettségű munkaerőt kiközvetíteni, természetesen elsődlegesen ezen térségből. A paktum fontos része, hogy a munkáltató bértámogatást vehet igénybe, és általában a támogatott időszak feléig van továbbfoglalkoztatási kötelezettsége. A másik pillére a paktumnak a képzés, ha olyan munkavállalók kerülnek célkeresztbe, akiknek nincs meg a megfelelő képzettsége, – illetve olyan munkáltatói igények merülnek fel – lehetőség nyílik szakmai képzések elindítására is. A harmadik láb olyan munkaerőpiaci szolgáltatás, mely azon potenciális munkavállalóknak nyújt segítséget, akik valamilyen hiányosság miatt azonnal nem tudnak kilépni a munkaerőpiacra. Úgy gondolom, hogy ez egy jó lehetőség arra a munkáltatóknak, hogy bértámogatás segítségével embereket vegyenek fel, míg a munkavállalóknak arra nyújt esélyt, hogy helyi szinten el tudjanak helyezkedni. A lényege pedig hogy a kommunikáció és az együttgondolkodás eszközével növelje az adott térség foglalkoztatottságát.

ÉM


Tények

Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás működési területe a kapcsolódó települések szerint: Berzék, Bükkaranyos, Bükkszentkereszt, Emőd, Harsány, Kisgyőr, Kistokaj, Köröm, Mályi, Nyékládháza, Ónod, Répáshuta, Sajóhídvég, Sajólád, Sajópetri.

Elérhetősége

  • Nyékládházi Foglalkoztatási Paktumiroda: 3433 Nyékládháza, Kossuth utca 47.
  • Tel.: 30/749-3644.

  • [related-post post_id="3451300"]

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában