Helyi közélet

2018.05.03. 07:37

Y-híd: a tervek készen, jövő tavasszal kezdenek

Miskolc - Nemrégiben írtuk, megszületett a kormányhatározat a miskolci Y-híd megvalósításáról.

Miskolc - Nemrégiben írtuk, megszületett a kormányhatározat a miskolci Y-híd megvalósításáról.

A március 26-án megjelent Magyar Közlöny tartalmazza a döntést, miszerint a kormány egyetért a miskolci tehermentesítő út (Vörösmarty utca) első és második ütemének, az úgynevezett Y-hídnak a megvalósításával, a feladat koordinálására pedig felkéri a nemzeti fejlesztési és a nemzetgazdasági minisztereket. A 2019–2020-as években összesen 11 milliárd 620 millió forintot biztosítanak erre a célra, az útnak és hídnak 2020. december 31-ig kell elkészülnie.

Az engedélyezési tervdokumentáció és a létesítési/építési engedélyek rendelkezésre állnak – válaszolta az ezt firtató kérdésünkre a miskolci önkormányzat sajtóosztálya.

Megtudtuk azt is, hogy jelenleg a közbeszerzés előkészítése zajlik, a kivitelezés kezdésének várható ideje leghamarabb 2019 tavasza.

A projekt megvalósítója a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.), az önkormányzatnak együttműködési feladatai vannak, mint például a kivitelezés alatti ideiglenes forgalomterelési megoldások kidolgozása.

A megvalósítás, illetve a forgalomba helyezést követően üzemeltetői feladatai lesznek a városnak – tudtuk meg a sajtóosztálytól.

ÉM-HM


[related-post post_id="3839562"]

[related-post post_id="3768055"]

[related-post post_id="3751282"]

[related-post post_id="3703071"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában