Helyi közélet

2018.05.23. 14:18

Utánam, kalandtúrára fel, srácok! – folytatás

Miskolc - Minden korosztály számára találnak kikapcsolódási lehetőségeket.

Miskolc - Minden korosztály számára találnak kikapcsolódási lehetőségeket.

Rejtélyes városi séták indulnak Koffertúrák néven Miskolc utcáin a május 23–26-ig tartó Utánam, Srácok! Fesztiválon. A rendező Észak-Keleti Átjáró Egyesület az idei fesztiválra fejlesztette ki az interaktív városnéző kalandtúrát, amely egy játék részeként a hagyományos városi sétát ötvözi a szabadulószobákkal. A jelentkező négy-tíz fős csoportok egy megjelölt helyen kapnak feladatot, amelynek nyomán újabb helyszíneket és még több rejtvényt találnak. Mire célba érnek, egy kultúrtörténeti alapokon nyugvó izgalmas sztorival gazdagodnak.

Képrejtvény

Az első Koffertúra nyilvános főpróbáján, szerda délután azok vehetnek részt, akik megnyerték a képrejtvény-pályázatot és a kisorsoltak közé kerültek. A versenyről az egyik szervező, Balogh Attila osztott meg néhány részletet.

„Helytörténeti kérdésekkel foglalkozó egyesület vagyunk, ezért a témáink olyanokat szólítanak meg, akiket a város huszadik századi múltja érdekel. A képrejtvény-pályázatot a honlapunkon sok éve kihirdetjük a fesztiváljaink előtt. Részben olyanokat keresünk, akik szeretnek fényképezni, és észreveszik az otthonuk szépségeit. Másrészt olyanokat, akik ezeket a fotókat nézegetik. Várunk minden fényképet, amely Miskolcnak kevésbé ismert pontján, vagy valamilyen szokatlan szögből készült. A vetélkedő részeként fel kell majd ismerni, hol készültek a képek.”

A képrejtvénnyel párhuzamosan modellversenyt is rendeztek. Az egyesület azokat az alkotókat szeretné felkutatni, akik maketteket készítettek Miskolc jellegzetes épületeiről, idén a tévétoronyról és ezen keresztül betekintést nyújtanak a megyeszékhely épített történelmébe.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában