Helyi közélet

2018.05.19. 10:21

Ünnepi bevásárlási láz Miskolcon

Miskolc - Legtöbben pihennek, de van aki szurkol, borangol, kertészkedik vagy kirándulni megy.

Miskolc - Legtöbben pihennek, de van aki szurkol, borangol, kertészkedik vagy kirándulni megy.

A hosszú hétvége a tömegközlekedést is érinti, az MVK járatai vasárnapi, a vonatok május 20-án ünnepnapi, 21-én pedig vasárnapi, a távolsági buszok a munkaszüneti napoknak megfelelő menetrend szerint közlekednek. Az önkormányzati parkolókat ingyen használhatjuk hétfőn, de a hivatalokban és a szolgáltatóknál nem lesz ügyfélfogadás.

Már pénteken tömeg volt a Búza téri piacon, és kígyózó sorokat láttunk a nagyáruházakban. Csak két napig lesznek zárva az üzletek, mégis hatalmas a beszerzési vágy.

Óriási forgalom

Az árucsarnokban is rengetegen voltak.

– Érezhető a forgalmunkon, hogy jön a hosszú hétvége. Rengeteg sört, üdítőt, három kilós házi kenyeret és húst adunk el. Kelendő a sertéskaraj, a tarja és a lapocka is, amelyekből bizonyára pörköltöt, gulyást készítenek, flekkent sütnek a kerti partikon – sorolta Papczun Ernő, az Árucsarnok boltigazgatója, aki az ünnep során szeretne jól sáfárkodni az idejével. Szombaton a DVTK-nak szurkol, bízik a csodában, abban, hogy élmezőnyben marad a csapat, de készül a Borangolásra és templomba is.

Sütnek, főznek

Benkovicsné Vőneky Violával bevásárlás közben beszélgettünk, épp a húspultnál sorakozott.

– Nincs különösebb családi recept és nincsenek szimbolikus ételeink, mint karácsonykor a halászlé, szilveszterkor a malac és a virsli, húsvétkor a sonka, tojás. Nem emlékszem rá, hogy a felmenőim pünkösdi ételeket emlegettek volna. Finomakat főzünk, kirándulunk, templomba megyünk, pihenünk – mondta Viola, aki töltött csirkecombot, sült oldalast fog készíteni, és lapockát is vett, mert abból kiváló gulyás főzhető.

A kofák és a vevők is a ­hosszú hétvégére készültek.

– Jön haza a fiam, aki, Budapesten dolgozik. A kedvencét, töltött csirkét csinálok, megtöltöm, levesben megfőzöm, aztán megpirítom a sütőben – magyarázta Erzsike, miközben pünkösdi rózsát kínált.

Szombaton még a kereskedők és az őstermelők is várják portékájukkal a vevőket, aztán legközelebb jövő kedden nyit ki a Búza téri piac.


[related-post post_id="3865275"]

[related-post post_id="3865503"]

[related-post post_id="3865146"]

[related-post post_id="3864116"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában