Helyi közélet

2018.05.17. 15:05

Kigyúrt lesz Bőcs ifjúsága? Nem, de…

Bőcs - A tao-s pénzek felhasználása Bőcsön évek óta látványos eredményeket hoz.

Bőcs - A tao-s pénzek felhasználása Bőcsön évek óta látványos eredményeket hoz.

Kigyúrt lesz-e Bőcs ifjúsága? Ezt a kérdést tette fel Nagy László, a település polgármestere a május 1-jei sportnapon átadott konditerem ünnepélyes megnyitóján. Nem – volt a válasz, – hisz nem ezzel a céllal hoztuk létre ezt a sportlétesítményt. A mozgás egy formája ez is, és mi minden lehetőséget megragadunk, hogy a mozgásszegény életmódunkon változtassunk. Elsősorban az igazolt versenyzők erősítő edzésein lesz hasznos, és az általános iskolások napközben is használhatják majd. S még természetesebb, hogy az egész község lakossága birtokba vegye, egészséggel használja. Ha pedig valaki tényleg úgymond gyúrásra akarja használni, hajrá, sok kitartást hozzá, idézi a polgármester szavait Ujlaki István önkormányzati képviselő.

Sport, sör, palacsinta

Megtudtuk még tőle, a tao-s pénzek felhasználása Bőcsön évek óta látványos eredményeket hoz. Az átadáson elismerő oklevelet kaptak a segítők, támogatók. A hagyományápolást is sportosra fogták Bőcsön, úgy egy évtizede. Május 1-jén az iskola udvarán tartott szokásos „Mozdul a család” játékos sportvetélkedőn több mint 200-an „mozdultak”, a háromévestől a hatvanévesig. Igaz, a sör hazájában sportos volt a menü is, csak virsli volt salátával, sajttal, gyümölccsel, de azért egy kis palacsinta még belefért.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában