Helyi közélet

2018.05.29. 15:27

Egy régi mosógépnek is örülne idős olvasónk

Szőlősardó - Olvasónk kétségbeesett sorokat küldött szerkesztőségünkbe. Elromlott a mosógépe.

Szőlősardó - Olvasónk kétségbeesett sorokat küldött szerkesztőségünkbe. Elromlott a mosógépe.

Sok-sok nehézséggel kell megküzdenie az egyedül élő, 72 éves Szabó Jánosné Zsuzsának. A nyugdíja mindössze 57 ezer forint, mert 35 éves kora óta rokkantnyugdíjas. A Szőlősardón élő nyugdíjas hölgy segítséget kért lapunktól, mert elromlott a tárcsás mosógépe (víz ugyanis nincs a házában), a kályhája sem bírja már sokáig, és a rossz állapotban lévő házára is ráférne a renoválás. A nyugdíja azonban olyan kevés, hogy van olyan hónap, amikor csak 4–5 ezer forintja marad élelmiszerre.

Ő is segít

– Próbálom beosztani a kevés nyugdíjamat, de nagyon nehéz. Kifizetem a számlákat, 18 ezer forint, megveszem a gyógyszereket, ez sem olcsó, mert nem mindegyikre érvényes a közgyógyellátás. Ezekben a hónapokban pedig el kell tennem 26-26 ezer forintot, mert júniusban hozzák a szenet, és csak úgy tudom kifizetni, ha lassacskán összekuporgatom az árát – sorolja Szabó Jánosné. – Különleges, műemlék jellegű házban lakom ugyan, egy 12. és 13. század fordulóján épült bolthajtásos kőépületben, csak az a baj, hogy nedves, dohos és penészes, ami miatt fulladok. A ház felújítására azonban gondolni sem merek. Ennivalót csak úgy tudok venni, hogy bemegyek Edelénybe, van ott egy kisbolt, ahol másodosztályú csirkeszárnyat és -combot lehet vásárolni olcsón. Magamnak főzök, ma például borsólevest, ez lesz 3 napig – vázolja helyzetét olvasónk.

Megtudjuk: fiatalon lett rákos, 15-ször műtötték, aztán egy nagy műtét után végre megszabadult a kórtól. Igyekszik persze nem gondolni a bajokra, szeret olvasni, kézimunkázni és keresztrejtvényt fejteni. Amiben tud, ő is segít másoknak. Kisebb adományokkal segítette a bohócdoktorokat, a mentőket, ruhákkal a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, és lapunk tanév eleji akciójához is csatlakozott: a kórházban tanuló gyerekeknek könyveket, írószereket küldött.

- HE -


Elkel a segítség

Kérjük kedves olvasóinkat, hogy aki tud segíteni Szabó Jánosnénak egy tárcsás mosógéppel, egy nagy teljesítményű kályhával, vagy valamiképpen abban, hogy a házán el tudja végezni a legszükségesebb javításokat, vegye fel vele a kapcsolatot. Telefonszáma: 20/478-81-52.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában