Helyi közélet

2018.05.20. 17:42

Diósgyőri papírok a világ országainak ötödébe

Miskolc - Dupla jubileumot ünnepelt a közelmúltban a Diósgyőri Papírgyár.

Miskolc - Dupla jubileumot ünnepelt a közelmúltban a Diósgyőri Papírgyár.

Kétnapos programsorozaton ünnepelte fennállásának 235., illetve részvénytársasággá alakulásának 25. évfordulóját a Diósgyőri Papírgyár (DIPA). A jubileumok alkalmából a cég a Lillafüredi Palotaszállóba invitálta meg legfontosabb vevőit, beszállítóit és más üzleti partnereit.

Szakmai konferencia

Az ünnepség első napján a DIPA egy műsoros vacsora keretében mondott köszönetet meghívott vendégeinek. Másnap szakmai konferenciát rendeztek, melyen Ráczkövy Gizella, a DIPA Zrt. vezérigazgatója „Több mint 200 év a papírgyártásban, avagy a Diósgyőri Papírgyár” címmel tartott előadást, de szólt a rendezvényen Pataki Tibor, az MNB Készpénzlogisztikai igazgatója, Halabrin Zsuzsanna, a Pénzjegynyomda Zrt. fejlesztési igazgatója, dr. Antal László, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat osztályvezetője és Pelbárt Jenő, a Magyar Papírmúzeum igazgatója is. Az előadók prezentációin keresztül a résztvevők betekintést kaphattak a múltba, illetve a szakmai érdekességekbe.

Kiváló minőségben

A Diósgyőri Papírgyár esetében hazánk legrégebbi olyan üzeméről van szó, amely ugyanazon a helyen ugyanazzal a tevékenységgel foglalkozik, illetve jelenleg Magyarország egyetlen biztonsági papírgyára. Az 1782-ben alapított gyár mind belföldön, mind pedig az exportpiacokon jelentős szakmai hírnévre tett szert. A mai létesítmény őse, a papírmalom már 1802-ben dátumozott vízjeles papírt bocsátott ki. A gyár termékeit a XIX. század elejétől a kiváló minőség jellemezte, amit kiállítási és kamarai oklevelek, kitüntetések sora bizonyít. Ma a DIPA Zrt. életében egyre nagyobb szerepet kap az exporttevékenység. A társaság eddig a világ országainak ötödébe szállított már be biztonsági papírt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában