Helyi közélet

2018.05.19. 12:35

Akik gyalog indultak el Szűz Mária útján

Borsod-Abaúj-Zemplén - 735 kilométert tettek meg és rengeteg lelki élményben részesültek a pünkösdi csíksomlyói búcsúba tartó zarándokok egy hónappal az indulás után.

Borsod-Abaúj-Zemplén - 735 kilométert tettek meg és rengeteg lelki élményben részesültek a pünkösdi csíksomlyói búcsúba tartó zarándokok egy hónappal az indulás után.

Néhány elkötelezett keresztény évről évre kilencszáz kilométert gyalogol, negyven nap alatt, Közép-Európa legnagyobb zarándokútján, a Mária-úton.

A Szűzanya hívja őket

Viski György Szentkúti Szűzanya csoportja, Mátraverebély-szentkút felé egy kisebb kitérővel halad a főútvonalhoz képest. „Nyolcadszor jövök ezen az úton. Mindenki más indíttatással vág neki. Nekem van egy beteg rokonom és érte ajánlottam föl ezt az utat. Az egyik társunknak vissza kellett fordulnia, mert nem bírta a lába, ezért heten maradtunk, de nem adjuk föl, megyünk tovább, mert akit a Szűzanya hív, az nem nagyon tud ellenállni. Csíksomlyó történelmileg a magyarok legnagyobb zarándokhelye és ezért más a hangulata, mint az összes többi Mária-kegyhelynek. Nyilván az is különlegessé teszi, hogy határon túli helyszínről van szó.”

Elcsendesedés és hála

Brózs József Turul csoportja 730 kilométernél teljes létszámban elérte Nagysármást. „Egy hangyányi csoporttal haladok Csíksomlyó felé. Érik bennem a gondolat, hogy jövőre még ötödik alkalommal is elindulok. Többen kérték tőlünk az itteniek közül, hogy imádkozzunk az esőért és ma hosszú napok után először éppen a zápor elől futottunk be egy étterembe. Az időjárásnak nagy szerepe van abban, hogy mennyire tud az ember magára figyelni, de az elcsendesedés csak erősödni fog a végcél felé. A másik, ami nagyon fontos számomra, a hálaadás. A hétköznapokban csak egyszer-egyszer jut eszembe köszönetet mondani, mert kibillenek abból a lelki­állapotból. Minél közelebb haladunk Csíksomlyóhoz, annál inkább érzem, hogy nekem igazán nincs mit kívánni, mert megadja a Jóisten, amire szükségem van, mire odaérek” – mondta.

DA


[related-post post_id="3865708"]

[related-post post_id="3865655"]

[related-post post_id="3865408"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában