Helyi közélet

2018.05.31. 15:13

A Díjnet nyújtja az e-számla szolgáltatást az öt nagy regionális víziközműnek

Budapest - A Díjnet rendszerén keresztül válnak elérhetővé a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában álló öt nagy regionális víziközmű e-számlázási szolgáltatásai - közölte az e-számlakezelési szolgáltató az MTI-vel.

Budapest - A Díjnet rendszerén keresztül válnak elérhetővé a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában álló öt nagy regionális víziközmű e-számlázási szolgáltatásai - közölte az e-számlakezelési szolgáltató az MTI-vel.

A közlemény szerint a folyamat része annak a tulajdonosi célkitűzésnek, hogy a regionális víziközművek egységes sztenderdek alapján működjenek. Az érintett társaságok közül négy, a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV), a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV), az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. (ÉDV), valamint az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. (ÉRV) számlakibocsátóként már csatlakozott is a Díjnet rendszeréhez, a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. (TRV) integrációja jelenleg zajlik. E cégek ügyfeleinek száma több mint 1,1 millió.

A Díjnet szolgáltatását használhatja a Fővárosi Vízművek közel 800 ezer ügyfele, valamint az újonnan csatlakozó cégekkel együtt immár 11 vidéki szolgáltató összesen 1,8 millió partnere.

Tavaly a Díjnet nettó árbevétele 658,3 millió forint volt, adózott nyeresége 45,67 millió forintot ért el, 2016-ban a nettó árbevétel 603,13 millió forint, az adózás utáni nyereség 65,9 millió forint volt. Tavaly a Díjneten keresztül megvalósított fizetési tranzakciók összege 43,7 milliárd forint volt, 2016-ban 32,1 milliárd forintot tett ki.

A Díjnet Zrt. a Magyar Posta és a Takarék Csoport közös tulajdonában álló társaság, amely ingyenes szolgáltatás keretében egyetlen felületen teszi lehetővé különböző közüzemi és telekommunikációs cégek, valamint biztosítók magánügyfelei számára, hogy számláikat elektronikus formában tekintsék meg, illetve egyenlítsék ki. A Díjnethez eddig 28 számlakibocsátó csatlakozott, a felületen (www.dijnet.hu) a legnagyobb fővárosi közüzemek mellett jelen vannak országos közüzemi, illetve telekommunikációs szolgáltatók és biztosítók, továbbá a regionális közműszolgáltatók is.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában