Helyi közélet

2018.05.17. 17:22

71. cannes-i filmfesztivál - A premierek világa

Cannes - Megszokott dolog, hogy a világ filmművészetének krémje mellett a szuperprodukciók is helyet kapnak a Croisette-en. Nincs év blockbuster premier nélkül Cannes-ban. Idén Ron Howard Solo: Egy Star Wars-történet című megaprodukciója gondoskodott a kellő felhajtásról.

Cannes - Megszokott dolog, hogy a világ filmművészetének krémje mellett a szuperprodukciók is helyet kapnak a Croisette-en. Nincs év blockbuster premier nélkül Cannes-ban. Idén Ron Howard Solo: Egy Star Wars-történet című megaprodukciója gondoskodott a kellő felhajtásról.

Az, hogy jó néhány bőrt le fognak még húzni George Lucas trilógiájáról, nem kérdés, az viszont igen, hogy lesz-e olyan alkotó és főleg ötlet, aminek végre sikerül felérnie az eredetihez. A május 24-én a hazai mozikba kerülő legújabb Star Wars epizód Han Solo fiatalkorának története, ami feltehetően szépen fog teljesíteni a mozipénztáraknál, de aligha ad maradandót a Star Wars univerzumához.

A Solo: Egy Star Wars-történet bevonulása legalább olyan látványosra sikerült, mint maga a mozi. Cannes-ban megszokott, hogy már 1-2 órával a bemutató előtt megkezdik feltölteni a palota legnagyobb termét, és a kötelezően szmokingba öltözött férfiak és estélyit és tűsarkút viselő hölgyek mellett a sztárok és szupermodellek is folyamatosan érkeznek a vörös szőnyegre, hogy a fotósok sorfala előtt pózoljanak a neves divatházak méregdrága kreációiban, nem egyszer milliós értékű ékszerekkel ékítve. Azt viszont kevesebben tudják, hogy vörös szőnyegen megforduló modellek és celebek többsége nem ül be a filmre, hanem biztonságiakkal körbevéve, a palota hátsó liftjén távozik az épületből, rögtön azután, hogy a tervezők és ékszerházak élő reklámhordozójaként végigvonultak a villogó vakuk előtt.

Pár éve nagy felháborodást keltett, hogy néhány lapostalpú cipőben érkező hölgyet nem engedtek be az egyik bemutatóra. Akkor több színésznő csatlakozott a lapostalpú cipő tiltakozáshoz, de a fesztivál továbbra is kitart a szigorú öltözködési szabályok mellett. Néhányan a szabályok elleni lázadás gesztusát vélték felfedezni abban, hogy az idei zsűri egyik tagja, Kristen Stewart a vörös szőnyeg kellős közepén ledobta tűsarkúját és mezítláb lépkedett fel a palota lépcsőin.

- Váró Kata Anna, Cannes, 2018. május 16. -


[related-post post_id="3862294"]

[related-post post_id="3861223"]

[related-post post_id="3861208"]

[related-post post_id="3856873"]

[related-post post_id="3855358"]

[related-post post_id="3853912"]

[related-post post_id="3854758"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában