Helyi közélet

2018.04.23. 19:44

Választás 2018 - Legalább két időközi választást kell tartani Borsodban

Miskolc, Ózd, Szerencs - Csütörtökön lemondott önkormányzati képviselőségéről az ország­gyűlési képviselővé választott Hubay György.

Miskolc, Ózd, Szerencs - Csütörtökön lemondott önkormányzati képviselőségéről az ország­gyűlési képviselővé választott Hubay György.

Az országgyűlési képviselővé választással járó összeférhetetlenségi szabályok szerint járt el a fideszes Hubay György, amikor a miskolci közgyűlés múlt csütörtöki rendkívüli ülésén lemondott az önkormányzati képviselőségről. Mivel őt a miskolci 12-es körzetben választották meg 2014-ben, időközi választást kell tartani. A miskolci közgyűlés tagjai közül még Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati frakcióvezetője tesz majd hasonló bejelentést. Jakab Péter pártja listájáról jutott mandátumhoz. Ő a mostani választáson a Jobbik országos listáján szerzett országgyűlési képviselői mandátumot.

Új polgármester is kell

Le kell mondania a szerencsi polgármesteri posztról az ugyancsak országgyűlési képviselővé választott Koncz Ferencnek és – amennyiben elfogadja a mandátumot – Janiczak Dávidnak, Ózd polgármesterének, aki a Jobbik országos listáján végzett befutó helyen. A hírek szerint ózdi városvezető marad.

SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában