Helyi közélet

2018.04.18. 14:05

Pálinkák és sós sütik versenye Miskolcon

Miskolc - A rendezvényre az egész Kárpát-medencéből érkeznek pálinkák és párlatok.

Miskolc - A rendezvényre az egész Kárpát-medencéből érkeznek pálinkák és párlatok.

Ötödik alkalommal rendezik meg április 28-án a Miskolci Pálinkamustra, a Kárpát-medencei pálinka-, párlat- és sós sütemény versenyt a városháza dísztermében.

Tudnivalók

A rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón Sömjéni Éva, a Bükki Pálinka Lovagrend tagja elmondta: a nevezések alapján látható, hogy az idei megmérettetésre az egész Kárpát-medencéből érkeznek pálinkák és párlatok.

– A rendezvényhez lovagrendünk hét éve alakult, korábban számos ilyen versenyen vettünk részt, bíráltuk a pálinkákat, öröm számunkra, hogy a miskolci programhoz idén is szakmai támogatást biztosíthatunk. Fontos, hogy a hatalmas tapasztalat mellett mindehhez államilag elismert képesítéssel is rendelkezünk – mondta.

Orosz László, a Bükki Pálinka Lovagrend nagymestere a részletekről szólva hangsúlyozta, fél liter pálinkával vagy párlattal április 27-én 12 óráig lehet leadni a nevezést, melyhez jelezni kell, hogy kereskedelmi főzde, bérfőzde vagy magánfőző kategóriában indítják az italt, de fel kell többek között tüntetni a pálinka fajtáját, fokát, címét és ha nem fehér, azt is, hogy ágyas, érlelt pálinkáról vagy likőrről van-e szó.

Séfek és cukrászok

– Sós süteményekkel a frissesség érdekében a verseny napján, azaz 28-án délig lehet nevezni, mégpedig harminc darab vagy másfél kiló mennyiséggel – tette hozzá Orosz László, aki kiemelte azt is, a pálinkákat a lovagrend tagjai, a sütiket pedig a séfek és cukrászok fogják zsűrizni.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában