Helyi közélet

2018.04.02. 09:38

Emőd a térségi központ szerepét tölti be újra

Emőd - A megye legújabb kormányablakát nyitották meg a miskolci járási kisvárosban.

Emőd - A megye legújabb kormányablakát nyitották meg a miskolci járási kisvárosban.

„Öröm látni, hogy újra épül és szépül Emőd városa. Ennek legújabb eleme a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és a Miskolci Járási Hivatal égisze alatt működő korszerű kormányablak – jelentetti ki Tállai András, a térség országgyűlési képviselője az okmányirodából átalakított intézmény avató­ünnepélyén.

Öröm látni, hogy újra épül és szépül Emőd városa." Tállai András

Széles körű ügyintézés

Demeter Ervin megyei kormánymegbízott jelezte, hogy a Miskolci Járási Hivatal területén immár ez az ötödik kormányablak, amely a legszélesebb körű ügyintézést tesz lehetővé mind a kistérség lakói, mind bárki erre tévedő magyar állampolgár számára.

„A kormányhivatal töretlenül halad előre azon az úton, amelynek célja, hogy a ­megyei valamennyi lakója elérhető közelségben tudja magához a hivatalt – hangsúlyozta. – Egy ilyen kormány­ablakban jó 1500-féle ügyet lehet elintézni, azaz Emőd esetében a környéken élőknek nem kell Miskolcra utazniuk ügyintézés végett.

A legkorszerűbb körülmények

Dr. Stiber Vivien, a Miskolci Kormányhivatal vezetője hangsúlyozta, hogy Emőd városa a lehető legjobb partner volt abban a munkában, amelynek révén a 2000-es évek elején megnyílt városi okmányirodából a huszonegyedik század igényeinek megfelelő kormányablakot alakítottak ki.

Megtudtuk, hogy csak az elmúlt évben mintegy 8 ezer ügyet intéztek el még a régi emődi okmányirodában és ez a szám – várhatóan – megsokszorozódik majd a környék lakóinak nem kis örömére.

Ezt erősítette meg Fekete Tibor, Emőd polgármestere, aki munkája során, de mint tősgyökeres emődi lakos mindennapos tanúja annak, hogy mekkora szerepe volt az okmányirodának, és lesz a kormányablaknak is az itt lakók életében. „Emőd újra a mikrotérség központi szerepét tölti be – hangsúlyozta a városvezető.

- SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában