Helyi közélet

2018.04.20. 07:10

BMW-autógyár épülhet Hernádnémeti határában?

Hernádnémeti - Kormányhatározat van, de a titoktartási szerződés miatt senki nem nyilatkozhat a lehetséges beruházásról.

Hernádnémeti - Kormányhatározat van, de a titoktartási szerződés miatt senki nem nyilatkozhat a lehetséges beruházásról.

Az elmúlt tíz évben számtalan alkalommal írtunk róla, hogy Miskolc neve is felmerült egy-egy autógyár lehetséges helyszíneként, aztán mindannyiszor csalódnunk kellett. Hol Brazíliába, hol a szomszédos Szlovákiába települt valamely márka legújabb gyára, mi pedig hoppon maradtunk.

Most újra szárnyra keltek az autógyári pletykák, aminek alapja egy március 26-ai kormányrendelet, amelynek értelmében nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kormány a Hernádnémeti közigazgatási területén elhelyezkedő mintegy 80 ingatlanon, illetve véglegessé vált döntés alapján az ezen ingatlanokból kialakított területen megvalósuló, ipari telephely kialakításával és munkahelyteremtő beruházásokkal összefüggő hatósági ügyeket. Hogy mindez mit takar, arról sem a település polgármestere, sem pedig más nem nyilatkozhat. A Miskolccal közös projektben érintettekkel ugyanis titoktartási szerződést írattak alá. Így mindössze annyit sikerült megtudunk, hogy a terület nagyságából következtethetünk arra, hogy milyen iparág képviselőiről van szó. Ez pedig valószínűsíti, hogy egy autógyár képviselőivel tárgyal a kormány. Információink szerint a Miskolccal már többször "hírbe hozott" BMW települhet megyénkbe.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában