Helyi közélet

2018.04.13. 16:57

Az Ipar 4.0 megyénkben is alapvetés

Miskolc - A kis- és középvállalkozások versenyképessége a fejlődés záloga.

Miskolc - A kis- és középvállalkozások versenyképessége a fejlődés záloga.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 54. Küldöttgyűlésén Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára az Ipar 4.0 projekt nemzetgazdasági jelentőségét ismertetve elmondta, hogy a magyar kormány Irinyi Terve az ipar szerkezetének átalakulására nyújt válaszokat. Az újraiparosítási stratégia deklarált célja, hogy Magyarország legyen az az EU-tagállam, ahol a bruttó nemzeti összterméken belül a legnagyobb szeletet az ipari adja. Fontos eleme a programnak a járműipari függőség csökkentése, hiszen – mint a helyettes államtitkár hangsúlyozta, „a magyar ipar még számos olyan értékes területtel rendelkezik, amely a járműiparnak méltó társává növi ki magát a gazdasági növekedés fenntartásában…”

Optimalizálás, digitalizálás

Elhangzott, hogy – miként korábban az ipari forradalmaknak – az Ipar 4.0-nak is a fejlődés a célja, a hazai kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése, melynek egyik fő alappillére kétségtelenül a tervezési és gyártási folyamatok optimalizálása, digitalizálása. „Az optimalizálás, a jól átgondolt belső működés, a termékek teljes életciklusán át történő nyomon követhetőség rendkívül fontos szereppel bírnak egy ipari vállalat életében, ugyanis ezek segítségével rengeteg időt, feleslegesen égetett erőforrást és pénzt tudunk megtakarítani” – hangsúlyozta Pomázi Gyula.

- SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában