Helyi közélet

2018.03.15. 16:42

Nekrológ: Elhunyt Pataki Katalin

Sátoraljaújhely - Elhunyt Pataki Katalin újságíró – Cathlyn Brook szerzői néven írta a Betűlevest.

Sátoraljaújhely - Elhunyt Pataki Katalin újságíró – Cathlyn Brook szerzői néven írta a Betűlevest.

Váratlan betegség után 65 esztendősen elhunyt Pataki Katalin újságíró aki utoljára Mezőcsátról írt a médiában. Sokáig tudósította a Déli Hírlapot és az Észak-Magyarországot Tiszaújvárosból. Érzékeny és fogékony volt az őt körülvevő világra. Érzékletes írásaival megörökítette Dél-Borsod népművészetét, folklórját. Rám a Cathlyn Brook szerzői néven írt Betűleves című önéletrajzi regénye volt nagy hatással. Hasonlóan kedvelt regényei, az Ilyen a szerelem, a Pink és a Lili könyve.

Sátoraljaújhelyen született, majd mint vérbeli népnevelő, vidéki kultúrházi vezető bejárta a megyénket Tiszaújvárostól Mikóházáig. Munka közben elvégezte a népművelő-könyvtáros szakot a debreceni tanítóképzőben, az egri tanárképzőn lett népművelő, és diplomát szerzett vállalkozás és marketing szakon a kereskedelmi vendéglátóipari főiskolán. Nemrégiben, 2013 tavaszán Amerikába ment, hogy két évig angolul tanuljon. Onnan is rendszeresen tudósította a régió lapjait.

Most utoljára Mezőcsáton a művelődési központban dolgozott. Temetéséről később intézkednek, szűk családi körben búcsúztatják majd Mikóházán.

Emlékét megőrizzük.

- Szántó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában