Helyi közélet

2018.03.26. 18:49

Helikopter mentette a sérültet az elzárt faluból Baskón

Baskó - Közel száz szakember dolgozott az alig kétszáz fős település kármentesítésén.

Baskó - Közel száz szakember dolgozott az alig kétszáz fős település kármentesítésén.

A patak vize elöntötte több helyen a települést, így teljesen elzárta a külvilágtól. Egy sérültet emiatt helikopterrel tudtak csak kimenteni, majd azonnal átadni a külterületen várakozó mentőegységeknek. A katasztrófavédelmisek, mentőcsoportok, önkéntes tűztolók és különböző szakemberek megfeszített munkával dolgoztak a patakmeder megtisztításán, a fák eltávolításán, a víz levezetésén, miközben még új híd is épült, hogy segítse a közlekedést.

Mindez Baskón történt, a pénteki napon és egy része fikció. No az a része nem, hogy ott lettek volna a szakemberek, vagy, hogy a rengeteg munka ne készült volna el, a veszély azonban nem volt valós, csupán egy szimuláció keretében modellezték le a katasztrófavédelem irányításával. A modellezés azonban nem egy íróasztal mellett történt, hanem kint a terepen, valós körülmények között, miközben olyan beavatkozások történtek, amelyek megakadályozzák a jövőben hasonló vészhelyzet kialakulását.

HI



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában