Helyi közélet

2018.03.26. 15:42

Echo TV Sajtóklub Országjárás Miskolcon

Miskolc - „Szörnyeteg választási koalíció jöhet létre az ellenzék esetleges győzelmével…”

Miskolc - „Szörnyeteg választási koalíció jöhet létre az ellenzék esetleges győzelmével…”

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő volt a házigazdája néhány nappal ezelőtt az Echo TV Sajtóklub Országjárás című műsorának. A miskolci Avasi Gimnázium színháztermében megtartott televíziós felvételen a zsúfolásig megtelt nézőtér előtt Bayer Zsolt, a Sajtóklub című műsor vezetője, Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője, Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője és Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője aktuális politikai kérdéseket emelt a beszélgetés fókuszpontjába.

Természetszerűleg az április 8-án esedékes ország­gyűlési választás és a finisébe érkező választási kampány adta a fő témákat. A beszélgetés résztvevői leszögezték, hogy a jelenleg is kormányzó politikai erők mellett teszik el voksukat. Elhangzott a naponta terítéken lévő migráció kérdése, és egyöntetű volt a vélemény, hogy amennyiben nem a Fidesz-KDNP szövetség irányítaná a választásokat követően az országot, akkor a migráció veszélye nagyságrendekkel megnőne és bevándorlóországgá válna Magyarország. „Van félnivalónk a migrációtól, ha az ellenzék jutna hatalomra” – fogalmazta meg Bayer Zsolt.

A választás tétje

Bencsik Gábor elmondása szerint az ellenzék számára csak a hatalom megszerzése a lényeg, és ennek érdekében igyekeznek mindent megtenni. Huth Gergely úgy fogalmazott, hogy „szörnyeteg választási koalíció jöhet létre az ellenzék esetleges győzelmével”, ez látszik már a kampányidőszak történései alapján is.

Bencsik András mind­ehhez azt tette hozzá, hogy „az ellenzék morálisan szétesett, ellentmondó nyilatkozatokat tesznek…” Mint megfogalmazták, a győzelem nem az ellenzéken múlik, hanem a Fidesz szavazóin, akiknek fel kell fogniuk, hogy mindenképpen el kell menniük szavazni április 8-án.

A beszélgetésen szó esett Janiczak Dávid jobbikos ózdi polgármester napokban nyilvánosságra került újabb hangfelvételeiről, amelyen „meg nem engedett, megalázó hangnemben” beszél a nőkről, beosztottaival és női munkatársával.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában