Helyi közélet

2018.03.01. 13:21

Befektetés a jövőbe: épül a zsolcai naperőmű

Felsőzsolca - Lerakták a Felsőzsolca és Onga között megvalósuló fotovoltaikus erőmű alapkövét.

Felsőzsolca - Lerakták a Felsőzsolca és Onga között megvalósuló fotovoltaikus erőmű alapkövét.

Ahogy arról már beszámoltunk, az MVM Csoport és egyben az ország egyik legnagyobb naperőműve épül meg Felsőzsolca és Onga határában, egy közel 44 hektáros területen, az Európai Unió Környezeti és Energiahatékonysági Operatív programjának támogatásával. A naperőmű a tervek szerint legkorábban 2018 nyarán kezdheti meg üzemszerű működését.

– A felsőzsolcai energetikai beruházás jelentős lépés a hazai megújuló villamosenergia-termelésben, mindemellett hozzájárul Magyarország energiahordozó-importjának mérsékléséhez. Működésének köszönhetően éves szinten több mint 20 000 tonnával csökkenhet az ország szén-dioxid-kibocsátása – emelte ki Kádár Andrea Beatrix energetikáért felelős helyettes államtitkár az ünnepélyes alapkőletételen.

Emeli a GDP-t

A beruházás egyik fontos lépése a vállalatcsoport megújulásának, a zöld energia előtérbe kerülésének – mondta dr. Zsuga János, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatója. – Az itteni beruházás fontos a település szempontjából, emeli a helyi GDP-t, és már a kivitelezés során is munkahelyeket teremt – tette hozzá a vezérigazgató.

– Ez több, mint egy beruházás, útjelző tábla, befektetés a közös jövőnkbe! A nap ereje úgy alakul értékes energiává, hogy közben nincs káros­anyag-kibocsátás, nagy öröm, hogy itt valósul meg – jelentette ki Csöbör Katalin ország­gyűlési képviselő. Példaértékű együttműködésben zajlott az engedélyeztetés, a kivitelezés során is minden segítséget megadnak, és ez minden befektető számára jó referencia – tette hozzá dr. Tóth Lajos, Felsőzsolca polgármestere.

ÉM-HI


[related-post post_id="3780193"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában