Helyi közélet

2018.03.18. 15:22

Az élre táncoltak a encsi Bubulykák

Encs - Az encsi ­Bubulyka és Kis Bubulyka ­tánccsoport is első lett az országos versenyen.

Encs - Az encsi ­Bubulyka és Kis Bubulyka ­tánccsoport is első lett az országos versenyen.

Kiváló helyezést értek el a 20. Vécsey-Vásárhelyi Országos Kamara Néptánc és Népdaléneklési Versenyen az encsi Szent László Katolikus Általános Iskola és AMI néptáncosai és népdalénekesei.

A versenyt március 2-án rendezték Nyíregyházán.

Néptánc kategóriában a Bubulyka két produkcióval (Hesspávázás a Sóvidéken és Marci bácsi hegedűje) a II., míg a Kis Bubulyka az I. korcsoportban lett győztes (Így történt Somogyban). Különdíjként egy hatalmas ajándékcsomagot is átvehetett a két csapat. Maier Cseperke fergeteges hegedűjátékáért érdemelte ki a zsűri elismerését. Népi ének kategóriában az öt fős énekegyüttes és szólóban Makranczi Mária egyaránt II. helyezést ért el.

Maier Reimond tanár úr a legeredményesebb felkészítésért pedagógiai különdíjban részesült. (Munkáját Dr. Krupárné Rakaczki Anna és Makranczi Sándorné segítik.)

A díjak bizonyítják, hogy a sok gyakorlás nem volt hiábavaló. Az igazi eredmény mégis az, hogy ezek a tiszta lelkű gyerekek örömmel, szép élményekkel ajándékozzák meg a nézőket, hallgatókat, mert ők maguk is boldogok attól, amit csinálnak, fogalmazott Makranczi Sándorné, az iskola pedagógusa.

- ÉM -


Táncosok és énekesek

A Bubulyka tagjai: Ignácz Dorina, Juhász Bence, Kovács Panna, Makranczi Mária, Novák Írisz, Nyitrai Dávid, Polgár Sándor Bendegúz, Polgári Trisztán Márk.

A Kis Bubulyka tagjai: Fazekas Kevin Elek - Orosz Janka, Juhász Martin - Mózes Orsolya, Török Lóránt - Jaskó Hanna.

Énekesek: Ignácz Dorina, Kiss Boglárka, Kovács Panna, Makranczi Mária, Novák Írisz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában