Helyi közélet

2018.03.16. 09:54

Árvízvédelmi készültség van

Miskolc - Az olvadozó tavaszi hó és a csapadékos időjárás miatt egy méterrel magasabb a Szinva vízállása a megszokottnál.

Miskolc - Az olvadozó tavaszi hó és a csapadékos időjárás miatt egy méterrel magasabb a Szinva vízállása a megszokottnál.

Fenséges és félelmetes látvány most a máskor szelíden csörgedező hegyi patak. Óriási sebességgel zúdul a városra a néhol folyóvá duzzadt Szinva, mely több helyen, például a Majális-park környékén is kilépett a medréből. Aggodalomra azonban egyelőre semmi ok, a hétfői helyzethez képes mérséklődött a probléma, közel 35 centiméternyit apadt a vízszint. A hideg idő véd az áradásoktól.

Ítélet idő

Az előrejelzések szerint még nincs vége a télnek, éjszakánként folyamatos fagyok jönnek, mínusz 10 fok alá is eshet a hőmérséklet, vasárnapra újabb 25 cm hót várnak.

- Felkészültünk munkagépekkel sószóróval az újabb havazásra is és sokak összehangolt munkájának köszönhetően bátran kijelenthetem, hogy nincs vészhelyzet. Az olvadék vízszintje már tetőződött a vízszintet és a hóban lévő vízmennyiséget is folyamatosan ellenőrizzük. A Hámori-tavat is sikerült leengedni, már le lehetett zárni a zsilipeket és újra lesz irányított tóleengedés. Másfél hete fennáll az árvízvédelmi készültség, jelenleg nincs olyan veszély, mint 2010-ben. Szemmel tartjuk a Szinvát és az összes vízfolyást- hangsúlyozta dr. Schweickhardt Gyula, a Városgazda Kft. igazgatója.

ÉM-JA


[related-post post_id="3794620"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában