Helyi közélet

2018.02.20. 15:15

Interjú: Maci, Visnya és Gergő

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere három fiatal miskolci egyetemista, Maci, Visnya és Gergő voltak, akik néhány napja egy hatalmas kalandba vágtak bele. Hogy mi is ez pontosan, arról ők meséltek.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere három fiatal miskolci egyetemista, Maci, Visnya és Gergő voltak, akik néhány napja egy hatalmas kalandba vágtak bele. Hogy mi is ez pontosan, arról ők meséltek.

Béres Szabi: Mit lehet rólatok tudnunk?

Visnya: - Azt hiszem teljesen átlagos srácok vagyunk nem átlagos élményekkel és szabadidős programokkal. Anno Európa egyik legveszélyesebb túraútvonalán találkoztunk és annyira sok közös bakancs lista pontunk volt, hogy rögtön össze is verődött a kis 3-as fogatunk.

Gergő építészmérnök hallgató és a saját vállalkozásában dolgozik, szereti a téli sportokat, hegymászást és remek programokat szokott szervezni nekünk mint rafting, canyoning, bungee jumping és még hosszasan sorolhatnánk ő a csapatunk „legtapasztaltabb” tagja. Szerencsénkre jó érzéke van a videó készítéshez, ami nagy hasznunkra fog válni a kalandunk alatt.

Maci gépészmérnök hallgató és gyakornokként bontogatja a szárnyait egy gépgyártó multinál. Szeret falat mászni, sokat szoktunk együtt futni és a szabadidős kondiparkos edzéseket kedveli, azt hiszem a másik legnagyobb adottsága, hogy képes „ekselni” 1 liter sört bármikor bármilyen körülmények között, azt hiszem ő a csapatunk bulibárója, aki folyékonyan beszél angolul, ami kincset ér majd valahol Európában.

Visnya közgazdász hallgató és termelési vezetőként dolgozik. Rengeteg sportot űzött már az életbe de a legfontosabbnak a kempo-t tartja, aminek a szlogenje „megeddzük testünket és lelkünket…” nagy szükség lesz mind a kettőre a versenybe. Visnyát nagyon szeretjük de ha ő is jön egy kalandunkra szinte garantált, hogy szakadni fog az eső vagy a hó akár májusban is, ő a csapatunk esőcsinálója.

Béres Szabi: Néhány napja egy nagy kalandba vágtatok bele, mi ez a verseny pontosan, hogyan jött az ötlet, hogy nevezzetek?

Maci: - Nos, mindig is olyan emberek voltunk, akik keresték a kalandokat és kihívásokat. Nagyon szeretünk veszélyes útvonalakon hegyet mászni, továbbá az olyan sportokat, amik megdobják az adrenalin szintünket. Egyébként teljesen véletlenül találtunk erre a versenyre, egyik unalmas délután folyamán a közösségi médián való böngészéssel akadtunk rá. A gond csak az volt, hogy a jelentkezési határidő előtt 4 nappal voltunk. Szóval eléggé nagy hátrányból kellett indulnunk a többiekkel szemben akiknek 4 hónapja volt felkészülni a versenyre és összevágni a videót. A Red Bull Can You Make It-nek az a lényege, hogy április 10 és 17 között Budapestről kell eljutni Amszterdamba, mindenféle pénzt nélkülözve. Az egyetlen fizetőeszközünk az energiaital lesz, amit induláskor fogunk megkapni, egész pontosan 24 db-ot. Ez lehet, hogy elsőre könnyűnek hangzik, Budapestről Amszterdamba, repülő, autó bérlés, taxi, haverok stb. Azonban a szabályleírásban benne van, hogy nagyon sok dolog tiltott a verseny során. Továbbá még az is nehezíti a dolgot, hogy Európa szinten lesznek ellenőrzőpontok, ezek közül 6-hoz el kell jutni és teljesíteni az ottani szellemi vagy fizikai kihívást. Ha sikerrel járunk, akkor kapunk újabb 24 db Red Bullt és csak azután vehetjük célba Amszterdamot, ha mind a 6 ellenőrzőpontot teljesítettük.

Béres Szabi: Kedd éjfélig él a szavazás, amit az általatok készített videóra lehet leadni, mi történik azután?

Maci: A szavazás lezárása után az első 12 magyar csapat, aki a legtöbb szavazatot kapta, jut tovább a második szakaszba. Ebben a szakaszban egy független Red Bull szavazó bizottság értékeli a videókat, hogy mennyire kreatívak a csapatok, vonzerejük, energikusságuk, kalandéhségük stb.

Béres Szabi: Itthonról, milyen csapatokkal vagytok versenyben?

Visnya: A hazai versenybe 42 csapat regisztrált valamilyen 1 perces bemutatkozó videóval. Miután a felsőoktatás legnagyobbrészt Budapesten koncentrálódik, az olyan vidéki csapatok mint mi ritkák. Jelenleg benne vagyunk az első 12.-ben de ez még semmire sem garancia. Annak ellenére, hogy a legnagyobb egyetemek a fővárosban találhatóak, optimista vagyok mert a Miskolci Egyetem messze híres az összetartásáról és bízok a miskolci és borsodi emberekbe, hogy ebben is összetudunk fogni hiszen sorsod borsod.

Béres Szabi: Mi lenne az első dolgotok, ha megnyernétek a versenyt?

Gergő: Még nem lehet tudni, hogy a nyertesekkel mi a terve a verseny szervezőjének, nagyon nem bánnánk, ha további kalandokban kellene részt vennünk. De ami biztos, hogy maradnánk még pár napot a célvárosban, Amszterdamban, mert ott aztán igazán meg tudjuk ünnepelni a sikert. Aztán, mikor kicsit megnyugodtunk, át kellene gondolnunk, hogyan lehetne tovább vinni az ezzel járó ismertséget a saját karrierünkben, mert ebben vannak még lehetőségek. És ami a legfontosabb, továbbra is szerveznénk a saját kalandjainkat, mert hosszú az a bakancslista.

Szavazó link a fiúkra:

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést!

Hajrá Miskolc, Hajrá Borsod!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában