Helyi közélet

2018.02.14. 09:36

Dőlnek a fák a hó súlya alatt a Bükkben, mindenki óvatosan közlekedjen!

Miskolc - Szerda reggelre több helyen be kellett avatkozniuk a tűzoltóknak a hó okozta fakidőlések miatt Borsodban.

Miskolc - Szerda reggelre több helyen be kellett avatkozniuk a tűzoltóknak a hó okozta fakidőlések miatt Borsodban.

A nedves hó, és a nem átfagyott talaj miatt szerda reggel több fa is kidőlt Répáshuta, Hollóstető felé, az egri út mentén. Mint Dojcsák Dávidtól, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivőjétől megtudtuk, egységeik jelenleg is a területen vannak, több az útra dőlt fát is el kellett távolítani, hogy balesetveszély nélkül tudjanak az autósok közlekedni. Eddig sem káreset, sem komolyabb fennakadás nem történt, a forgalom mindenhol rendben tud haladni.

A tavaly tavaszi hótöréses esethez hasonlóan a talaj most sincs átfagyva, így nem tudja megtartani a fák gyökerét. Ha pedig nagy súlyú, vizes hó esik az ágakra, akkor annak könnyen a fa kidőlése lehet az eredménye. Aki a jelzett irányba közlekedik vezessen körültekintően, az utak minősége is romlik a havazás, havas eső hatására, és fakidőlésre is számítani kell.

Időszakos korlátozás

A közútkezelő folyamatosan dolgozik és tisztítják az utakat.

A szerda délelőtti tájékoztatás szerint a közlekedőknek a Palotaszálló és Hollótsető közötti szakaszon időszakos forgalom megállításra kell számítaniuk.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában