Helyi közélet

2018.01.26. 10:56

Megírta történetét, hogy mindenki okulhasson belőle

Borsod-Abaúj-Zemplén - Javasolja, senki se hagyja magát lerázni, ha panaszai nem szűnnek.­­­­

Borsod-Abaúj-Zemplén - Javasolja, senki se hagyja magát lerázni, ha panaszai nem szűnnek.­­­­

Egy fiatal borsodi anyuka tette közzé bejegyzését a Facebookon, amellyel arra szeretné felhívni a figyelmet, ha valaki úgy érzi, baj van, ne nyugodjon bele az orvosok elutasításába, s derítse ki, mi okozza betegségét, rossz érzését. Ahogyan írja, hároméves kisfia után szerettek volna még egy gyermeket, s úgy tűnt, novemberben terhes lett. A pozitív terhességi teszt után pár nappal vérzés jelentkezett nála, de – mint írta – a nőgyógyász nem küldte el alapos kivizsgálásra, egy hüvelyi ultrahang után csak annyit mondott neki, akkor menjen vissza, ha baj van.

Azt írta, indokolatlanul hívták ki

Mivel panaszai két hét múlva sem szűntek, ezúttal másik orvost keresett föl, ő a hasonló vizsgálat után úgy vélte, ha volt is terhesség, már kiürült, s vérzése pár nap múlva elmúlik. Öt nap múlva azonban begörcsölt, kihívták az ügyeletet. A kiérkező orvos menstruációs görcsnek vélte az esetet, s egy papírra azt írta, indokolatlanul hívták ki.

– Karácsony előtt, amikor mozogni, s szinte már lélegezni sem tudtam, az egri sürgősségin találtam magam, ahol azonnal infúziót, oxigént kaptam és elvégeztek mindenféle vizsgálatot, amelyekből kiderült, hogy belső vérzésem van, amit méhen kívüli terhesség okozott. Azonnal megműtöttek, kivették az egyik petevezetéket és eltávolították a 10-11 hetes embriót. Ezzel megmentették az életemet. Örökké hálás leszek a sürgősségi és a nőgyógyászati osztályon dolgozóknak – mondott köszönetet a nő írásában, aki nem érti, miért nem küldték további vizsgálatokra, amikor régóta fennálló panaszai voltak.

Nem ilyen állapotban

Hangsúlyozta, tudja, hogy a műtétet nem kerülhette volna el akkor sem, ha időben észreveszik a méhen kívüli terhességét, de nem ilyen állapotban lett volna, amikor elvégezték. Elmondta, panaszt tett, de azt a választ kapta, hogy a méhen kívüli terhesség nehezen kimutatható. Úgy véli, ez nem magyarázza azt, miért nem végeztek legalább egy hasi ultrahangot, vagy más vizsgálatot, amely közelebb vihette volna az orvosokat a megoldáshoz. Úgy gondolja, csak a szerencsének köszönhető, hogy családjával maradhatott.

Megkérdeztük

Kerestük az érintett rendelőintézetet, de ott a beteg adatainak védelmében nem adtak tájékoztatást az esetről.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában