Helyi közélet

2018.01.17. 10:49

Kiss János: „befektetők célkeresztjében a város”

Miskolc - Miskolc: négy hónap, három befektető, nyolcszáz új munkahely…

Miskolc - Miskolc: négy hónap, három befektető, nyolcszáz új munkahely…

„Tovább pörgeti a fejlődési pályán álló miskolci gazdaságot a tavalyi év második felében hozzánk érkezett befektetési hullám – jelentette ki dr. Kiss János, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere keddi sajtótájékoztatóján. – Miskolc gazdasága 2017-ben kiemelkedően jó évet zárt: a gazdasági növekedés elérte a 7 százalékot, ami a magyar GDP-növekedést is jelentős mértékben meghaladó adat.”

Miskolc gazdasága 2017-ben kiemelkedően jó évet zárt.” dr. Kiss János

Jövőre teljes fordulaton

Az alpolgármester szerint ez a növekedési dinamika ebben az évben is fennmarad. „Ehhez azonban folyamatosan újabb beruházásokra van szükség, részint a már korábban letelepült vállalatok, részint az új befektetők részéről – jelentette ki dr. Kiss János. – Mindezt figyelembe véve különösen örvendetes tény, hogy az elmúlt négy hónapban három új befektető is megjelent Miskolcon, amelyek lényegében 2018-ban fogják kiépíteni a termelési kapacitásaikat, és 2019-től már teljes fordulatszámmal dolgozhatnak be a miskolci gazdaságba..”

Elektronikai és autóipar

Dr. Kiss János szerint a befektetésszervezés sikere a Miskolc Holding célirányos munkájából fakad. A befektetőszervezet tudatosan azokat a cégeket próbálja meg Miskolcra csábítani, amelyek nagy termelékenységgel dolgoznak és magas hozzáadott értéket állítanak elő. A Ten-Pao, a Spinto és GS YUASA együttesen 800 munkahely létesítését jelentette be, az együttes beruházási érték közel 20 milliárd forint. Mindhárom cég az elektronikai és az autóiparban érdekelt, amelyek az elkövető évtizedek sikerágazatai, egyben a kutatás-fejlesztési folyamatok fellegvárai lehetnek.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában