Helyi közélet

2017.12.06. 09:55

Miskolci középiskolások Rotary Mikulásfutása

Miskolc - Nevezési csúcsot regisztráltak az idei Rotary Mikulásfutás előtt a rendezvény szervezői.

Miskolc - Nevezési csúcsot regisztráltak az idei Rotary Mikulásfutás előtt a rendezvény szervezői.

Ebben az évben hetedik alkalommal rendezik meg Miskolc belvárosában a Rotary Mikulásfutást, amelyre 11 miskolci középfokú tanintézmény 2340 diákja jelentkezett az előnevezések során.

– A Rotary Club Miskolcnak minden esztendőben az egyik legsikeresebb programja a Rotary Mikulásfutás, és örömmel mondhatom, hogy ezt az idei nevezések is alátámasztják, ugyanis soha nem jelentkezett még ennyi iskola, ennyi diák erre a belvárosi futóversenyre, mint az idén – mondta Kovács Attila, a rendezvény szervezője.

A szerdán 14.00-kor kezdődő verseny már a hetedik ilyen rendezvény, és ezúttal a Rotary–Zip’s Mikulásfutás nevet viseli. Most is Miskolc belvárosában zajlik, a Városház térről indul a mezőny és a Széchenyi utca–Kazinczy utca–Hősök tere–Déryné utca–Széchenyi utca útvonalon ugyanide érkezik vissza a célba. A rendezvény különlegessége, hogy a középiskolás diákok abban a mikulássapkában teljesítik az 1,9 kilométeres távot, amelyet egy sorszám kíséretében a rajt előtt megkapnak. Ezek a számok tombolaszelvényként szolgálnak, és lesznek olyan diákok, akik már a start előtti sorsoláson tárgynyereményeket vehetnek át (többek között 1 darab 9’IPS Quad Core táblagép, 2 darab 7’ Android táblagép GPS vevővel is gazdára talál).

Tallérgyűjtés

A helyszíni nevezések, a regisztráció, a rajtszámok kiosztása 13.15-kor lesz a Városház téren, 25 perccel később pedig közös bemelegítésen vehetnek részt az indulók, Czakó Nórával (Sportedző, Spartan Trainer, Cutler Fitness edző, Miss Universe, test­építő világbajnok), mielőtt a verseny 14.00-kor elrajtol.

A Mikulásfutás során nem az időeredmény számít, hanem az, hogy egy-egy iskolából a lehető legtöbben teljesítsék a távot. Ugyanis a rajthoz álló fiatalok nemcsak saját magukat, hanem oktatási intézményeiket is tárgynyereményekhez juttathatják. Ennek jegyében a Hősök terén, a fordulópontnál felállított zsűriasztalnál minden futó egy-egy Mikulás-tallért kap, amelyet a célban a saját iskolájuk urnáiba kell bedobniuk. A beérkezett tallérok összeszámlálása alapján kerülnek kihirdetésre a legtöbb célba érkezővel rendelkező iskolák, és ez alapján négy oktatási intézmény képviselői sportszer­utalványokat vehetnek át.

– Fontos tudnivaló, hogy a korábbi évektől eltérően, a táv teljesítésére időkorlát kerül bevezetésre, a tallérok gyűjtésére kihelyezendő urnák 14.20-kor lezárásra kerülnek, ezért ezúton is kérünk minden résztvevőt, hogy a meghirdetett távolság teljesítése során erre legyenek tekintettel – tudtuk meg Kovács Attilától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában