Helyi közélet

2017.12.19. 07:13

Folyamatos a kézbesítés Borsodban is

Miskolc - Logisztikai és munkaerő-bővítéssel készültek a megnövekedett forgalomra.

Miskolc - Logisztikai és munkaerő-bővítéssel készültek a megnövekedett forgalomra.

Úgy tűnik, idén nem kell tartani a tavalyi csomagkáosztól, eddig nagy gond nem volt a kézbesítéssel. Ezért persze a Magyar Posta is sokat tett, november végén például a korábbinál mintegy ötször nagyobb bérelt telephelyre költözött a kecskeméti logisztikai üzeme és a garázsa.

Bővített logisztika

Ennek átadóján Gerencsér Szilárd, a Magyar Posta Zrt. operációs vezérigazgató-helyettese elmondta, készültek az év végi csúcsforgalomra: a vállalat egyebek mellett 21 ezer négyzetméterrel bővítette a csomagfeldolgozó telephelyeit országszerte. A folyamatosan növekvő e-kereskedelem egyre inkább szükségessé tette a posta csomagfeldolgozási hálózatának bővítését. Így idén ősszel egy budapesti, több mint 7 ezer négyzetméteres új logisztikai ingatlant vettek használatba.

Idén október második felében a kézbesítendő csomagok száma több napon is 10 százalékkal meghaladta a tavalyi karácsonyi csomagforgalom napi átlagát, a 94 ezer darabot. November első felében pedig több olyan nap is volt, amikor 15–20 százalékkal nagyobb csomagmennyiség érkezett. A Black Friday után pedig mintegy 40 százalékkal ugrott meg a napi csomagtömeg a tavaly decemberi napi átlaghoz képest. A Magyar Posta 2016-ban több mint 17 millió csomagot kezelt, idén akár 20 millió fölé is kerülhet ez a szám. A külföldről, jellemzően webáruházaktól érkező árutartalmú levélküldemények száma tavaly 14 millió volt, idén várhatóan 16,5 millió körül lesz.

Szombaton is kézbesítenek

A Magyar Posta legfrissebb tájékoztatása szerint a november 20-tól kezdődő 3 hétben 1 millió 767 ezer csomagot kézbesítettek.

Hangsúlyozták: a levelek és a csomagok kézbesítése folyamatosan és rendben zajlik, fennakadások nincsenek. Jelentősen emelték a dolgozói létszámot, jelenleg több mint 800 emberrel többen dolgoznak a vállalatnál, mint tavaly ilyenkor, és szombaton is kézbesítenek a kijelölt településeken.

Vidéken is bővítettek

A Magyar Posta vidéken is bővítette csomaglogisztikai hálózatát. Nyíregyházán, Békéscsabán, Hatvanban és Győrben októberig nagyobb telephelyre költöztek a csomagfeldolgozó üzemei. Hasonló bővítések és költözések valósultak meg novemberben Székesfehérváron, Debrecenben és Kecskeméten. Növelték a csomagautomaták rekeszeinek számát is, 3800-ról több mint 4200-ra, és 12 városban ideiglenes csomagátvevő helyeket, ünnepi csomagpontokat létesítettek, ahol a hét minden napján reggeltől estig átvehetők a csomagok.

Az Országos Logisztikai Központ teljesítménye pedig az új üzem segítségével 40 százalékkal növelhető.

ÉM-HI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában