Helyi közélet

2017.11.22. 09:22

TOP 100: Tóth Lászlóé az idei díj

Miskolc - Az Unió Coop Zrt. vezér­igazgatója nyerte el 2017-ben az Észak-­Magyarország TOP 100 Gazdasági Díját.

Miskolc - Az Unió Coop Zrt. vezér­igazgatója nyerte el 2017-ben az Észak-­Magyarország TOP 100 Gazdasági Díját.

A legeredményesebb megyei vállalkozásokat rangsoroló magazinunkat kedden mutattuk be a Palotaszállóban. A TOP 100-as cégek listáját tizennyolcadik alkalommal állítottuk össze, s immár tizenkettedszer a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyei szervezetével, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen. Ezúttal is három kategóriában rangsoroltuk a cégeket: a nettó árbevétel, a foglalkoztatottak száma és a hozzáadott érték szerint. Ez alapján kijelenthetjük, az idén 153 cég tartozik a megye gazdasági elitjébe.

Huszonöt év munkája

Kedden az Észak-Magyarország TOP 100 Gazdasági Díját – az idei volt a nyolcadik alkalom – is kiosztottuk. A szakmai zsűri ezúttal Tóth Lászlónak, az Unió Coop Zrt. vezérigazgatójának ítélte oda az elismerést. A nyertes nevét Kiss László, lapunk főszerkesztője jelentette be.

– Azt gondolom, ezzel a díjjal azt a munkát értékelték, amit az elmúlt 25 évben végeztünk – fogalmazott Tóth László. – Azt, hogy a multinacionális cégek mellett sikerült megmaradnunk, illetve folyamatosan bővítenünk a vállalatot.

A vezérigazgató a cég legnagyobb értékének nevezte, hogy van egy stabil, több évtizede itt dolgozó, a céghez lojális dolgozói bázisuk.

A rendezvényen Demeter Ervin megyei kormánymegbízott is részt vett, és a megye gazdasági teljesítménye kapcsán kiemelte, az 44 százalékkal magasabb, mint az országos átlag. Ezt az adatot fontosnak tartotta hangsúlyozni, mondván, megyénket mindig a gyengébbek között tartották számon, miközben mára ez egyre kevésbé indokolt. A kormánymegbízott beszélt a foglalkoztatás bővüléséről is, hangsúlyozva, 2010-ben 220 ezer embert foglalkoztattak, mára ez a szám 272 ezer. Hozzátette, valaha igaz volt, hogy a növekedésben szerepe van a közfoglalkoztatásnak, de idén már nem, hiszen a tavalyi 38 ezres szám az idén 33 ezer lett, többen visszakerültek az elsődleges munkaerőpiacra.

Tőkevonzó beruházások

„2013-tól hazánk és megyénk gazdasága is növekedési pályára állt – ezt már Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke jelentette ki a keddi ünnepségen. Hangsúlyozva, ez a gazdasági növekedés 2017-ben töretlenül folytatódott, és megyénk is folyamatosan felzárkózik ezen a területen.

A megyei közgyűlés elnöke azt is elmondta, a 2014–2020-as uniós ciklusban 93 milliárd forint áll megyénk rendelkezésére, ebből eddig 58 milliárd forint értékben született támogatási döntés. Ezen összegből ipari parkok újulnak meg, jut közlekedésfejlesztésre, csupa olyan beruházásra, amelyek javíthatják megyénk tőkevonzó szerepét.

ÉM-NSZR


[related-post post_id="3687783"]

[related-post post_id="3688219"]

[related-post post_id="3688205"]

[related-post post_id="3687916"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában