Helyi közélet

2017.11.10. 11:40

Ötszáz adag étel a rászorulóknak Miskolcon

Miskolc - Immár második alkalommal osztott meleg ételt a rászorulóknak a szeretetszolgálat.

Miskolc - Immár második alkalommal osztott meleg ételt a rászorulóknak a szeretetszolgálat.

Rekord idő alatt fogyott el ötszáz adag marhahúsos pusztapörkölt csütörtökön, az Újgyőri főtéren tartott ételosztáson. Az akciót az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség szeretetszolgálata, a CEDEK szervezte. Mottójuk: segítsék rászoruló embertársaikat nemre, korra, származásra, vallásra való tekintet nélkül. Mindezt Szilágyi Nóra, a CEDEK szeretetszolgálat vezetője mondta el lapunknak.

Nem csak étel…

A szervezet önkéntesei ötszáz adag meleg ételt osztottak ki csütörtökön, a marhahúsos pusztapörkölt mellé járt friss kenyér, csalamádé is a rászorulóknak, valamint tea és gyümölcs. Az ételosztásra főleg hajléktalanok érkeztek, de sok nyugdíjas és család is sorakozott, hogy jusson nekik az egytálételből. Szilágyi Nóra elmondta, Miskolcon májusban már tartottak ételosztást, emellett a főváros frekventáltabb helyein is várják a rászorulókat. „Nemcsak ételt adunk nekik, de lelki táplálékot is, beszélgetünk a hozzánk érkezőkkel” – mondta a vezető.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában