Helyi közélet

2017.11.03. 14:30

Közös istentisztelet a reformáció ünnepén Arnóton

Arnót - A reformáció 500. évfordulójára emlékeztek Arnóton is.

Arnót - A reformáció 500. évfordulójára emlékeztek Arnóton is.

Ötszáz éve, hogy Luther Márton elindította harcát a keresztény hit megújításáért, erre emlékezve komolyzenei koncertre hívták az ünneplőket az arnóti evangélikus templomba október végén. A Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének Zenekara és Női Kara lépett fel az eseményen.

A koncert előtt, az önkormányzat által a templom kertjében felállított emléktáblát adták át. Az eseményen beszédet mondott Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Buday Barnabás evangélikus esperes, és dr. Üveges István polgármester.

Október 29-én pedig a református és lutheránus gyülekezet együtt ünnepelt. A szokásoktól eltérően közös istentiszteletet tartottak vasárnap délelőtt az evangélikus templomban. Az ünnepség után pedig megnyitották az Arnóti Evangélikus Gyülekezet története című kiállítást, ahol az elmúlt három évszázad tárgyi emlékeit tekinthették meg az érdeklődők.

- ÉM -


[related-post post_id="3665790"]

[related-post post_id="3663991"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában