Helyi közélet

2017.11.01. 18:11

Kártérítés: megjelent az aszályközlemény

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az ország szinte valamennyi járásában aszályhelyzet volt Magyarországon – állapították meg.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az ország szinte valamennyi járásában aszályhelyzet volt Magyarországon – állapították meg.

Az FM sajtóirodájának közleménye szerint a mezőgazdasági termelést érintő időjárási és más természeti kockázatok kezeléséről szóló 2011. évi CLXVIII. törvény értelmében az aszálykár utáni kárenyhítő juttatás kifizetésének egyik feltétele, ha az adott kárenyhítési év vonatkozásában az aszályhelyzetről a miniszter tárgyév október 31-éig közleményt ad ki.

Benne van az értesítőben

Az aszályközlemény a Földművelésügyi Értesítő LXVII. évfolyamának 2017. október 25-ei 11. számában jelent meg.

A 2016. november 1-jétől 2017. október 31-éig terjedő kárenyhítési év tekintetében a miniszteri aszályközlemény alapvetően az Országos Meteorológiai Szolgálat által üzemeltetett agro.met.hu honlap információin alapul, amely az aszály vegetációs időszakban történő bekövetkezéséről is részletes tájékoztatást nyújt a termelők és a hatóságok számára.

További feltételek

A miniszteri aszályközlemény mostani megjelenése önmagában nem jogosítja fel a termelőt kárenyhítő juttatás igénybevételére, ugyanis az aszályközlemény egy szükséges, de nem elégséges feltétele a kompenzációnak. Az agrárkárenyhítési rendszerben a kárenyhítő juttatás igénybevételének további feltételei vannak.

Csak a megjelölt helyeken

Fontos, hogy a közleményben felsorolt járásokban a fel nem tüntetett településeken, amelyeket nem fed le a most meghirdetett miniszteri aszályközlemény, nem lehetséges aszálykár miatt kárenyhítő juttatást igénybe venni – írja az FM sajtóiroda.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában