Helyi közélet

2017.11.07. 17:29

Hejőbábára is befutott a ReforMaraton mezőnye

Hejőbába - Októberben Hejőbábára is megérkezett Luther Márton 95 tétele.

Hejőbába - Októberben Hejőbábára is megérkezett Luther Márton 95 tétele.

Bardócz Csaba, az erdélyi Ikafalván szolgáló lelkész és Juhos Gábor hosszútávfutó a ReforMaraton 500 elnevezésű rendezvény keretén belül látogattak el Hejőbába községbe.

Juhász Barnabás, Hejőbába polgármestere, Victorné Kardos Erika lelkipásztor vezetésével a református gyülekezet tagjai, és a katolikus testvérek közül is néhányan nagy szeretetben együtt fogadták a vendégeket.

Ötszáz óra alatt

Az október elején indult ReforMaraton 500 rendezvénysorozaton a hónap végéig ötszáz protestáns templomra helyezték ki Luther Márton 95 tételét a reformáció 500. évfordulójára szervezett jubileumi év keretében.

A rendezvény célkitűzése, hogy 500 óra alatt a Kárpát- medence több száz településére elvigyék a Luther Márton által 500 évvel ezelőtt írt 95 tétel magyarra fordított változatát. „A rendezvény nem titkolt célja továbbá az is, hogy hozzájáruljon ahhoz, hogy az egyház minél inkább olyanná változzon, amilyennek Isten szeretné azt látni. Ehhez mi, akik részesei lehettünk az eseményeknek, annyit tehetünk hozzá, hogy magunkon kezdjük a változást, belső megújulást – fogalmazott Vic­torné Kardos Erika lelkipásztor.

A lutheri 95 tétel megtekinthető a református templomban.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában