Helyi közélet

2017.11.14. 12:05

A miskolci Térerő lett az Év Közösségi Kezdeményezése

Miskolc - Civil siker, a Térerő –Közösségi Alapítvány Városunkért díjat nyert.

Miskolc - Civil siker, a Térerő –Közösségi Alapítvány Városunkért díjat nyert.

A Térerő – Közösségi Alapítvány Városunkért alig több mint egy éve alakult. Szükségességét, eddig végzett munkájának eredményességét mi sem jelzi jobban, minthogy már az idén elnyerte az Év Közösségi Kezdeményezése díjat. Az Önkéntes Központ Alapítvány hirdette meg a versenyt, és a beérkezett pályázatok közül egy szakmai zsűri választotta ki a legjobbnak ítélt kezdeményezéseket. Ezekre a közönség a világhálón szavazhatott, végül 1531 szavazattal a Térerő Alapítvány lett az első. – Óriási megtiszteltetés volt számunkra már a jelölés is – kezdte Képes Norbert, az alapítvány kuratóriumi elnöke. – Az Önkéntes Központ Alapítvány kilencedik alkalommal hirdette meg a díjat, egyedüli miskolciként kerültünk az idén a versenybe. A Nagyhegyesi Ifi Klubbal sokáig fej-fej mellett haladtunk, de végül megnyertük a díjat.

Óriási megtiszteltetés volt számunkra már a jelölés is." Képes Norbert

Az erkölcsi elismerés mellett pedig pénzjutalom is jár az alapítványnak, 150 ezer forintot vehetnek majd át december 7-én, az önkéntesség napján. A nyereményük egy részét működésre fordítják, másik részét pedig támogatásra ajánlják fel. Képes Norbert úgy véli, hogy alapítványuk elsősorban az Élő Adás címmel még májusban rendezett adományozói estnek köszönhetően került a versenybe. Ennek a rendezvénynek az volt a lényege, hogy három civil szervezetet – Városi Séták, Borsodi Mellrákinfó Egyesület és az Egy Maszk Drámaműhely – összehozza a támogatókkal. A rendezvény annyira jól sikerült, hogy a Borsodi Mellrákinfó Egyesületnek 825 ezer forintot, a Városi Sétákra 600 ezer forintot, az Egy Maszk Drámaműhelynek 900 ezer forintot sikerült összegyűjtenie. Azóta el is kezdték a projektjeik megvalósítását.

Hathatós változás

A Térerő Közösségi Alapítvány Városunkért igaz, hogy tavaly alakult, de előtte két évvel már elkezdték az előkészítői-tervezői folyamatot. Kuratóriuma 11 tagból áll, akik lokálpatrióták, akik arra szövetkeztek, hogy hathatós változást, fejlődést idézzenek elő városukba. Hivatásukat tekintve az élet legkülönfélébb területén dolgoznak. Megtalálható közöttük jogász, pedagógus, lelkész, vállalkozó, tréner, szociális munkás, kommunikációs szakember.

„Ez a fajta színes, heterogén összetétel lehetővé teszi, hogy a miskolci lakosság legkülönfélébb rétegeihez találjanak és építsenek ki kapcsolódási csatornákat” – fogalmazott Képes Norbert elnök.

Az alapítványban vállalt feladataikat önkéntesen végzik Miskolcon a miskolciakért. Az elmúlt egy évben a meglévő kapcsolati tőkéjüket nagyon sikeresen kamatoztatták, mind a civil, mind a vállalkozói réteggel. Adománygyűjtő, támogatásosztó és közösség­építő szervezetként definiálják magukat. Lehetőséget teremtenek a miskolciak számára, hogy mindenki a saját módján tegyen a városért. „Akinek pénze van, az adományokkal, akinek ideje van, önkéntes munkával, akinek ötletei vannak, jó ötletekkel. Erre építve miskolci csoportok, közösségek, formális és informális szervezetek jó ügyeit kívánják generálni és támogatni, az ötlettől a megvalósulásig” – fogalmazott az elnök.

ÉM-NSZR


Kuratóriumi tagok

Képes Norbert Péter kuratóriumi elnök.

Tagok: Bodnár Erika, Hangóné Birtha Melinda, Szőllősi Andrea, Szunyogh Szilvia, Szikora Zsuzsanna, Adorján Adrienn, Mátyus Éva, Kiss Krisztina, dr. Jacsó Pál, Mohácsi Gábor.


[related-post post_id="3674020"]

[related-post post_id="3671139"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában