Helyi közélet

2017.11.10. 13:19

191 millióból újult meg a miskolci Tündérkert Óvoda

Miskolc - A felújítás során fejlesztették az udvar eszközparkját is.

Miskolc - A felújítás során fejlesztették az udvar eszközparkját is.

Megújult az önkormányzati tulajdonban lévő Tündérkert Óvoda Miskolcon. Az intézmény 1968-ban épült, az elmúlt 40 évben csak kisebb felújítási munkákat végeztek el rajta. A most zárult projektben a homlokzati falak és a zárófödém utólagos hőszigetelést kaptak. Modern, műanyag szerkezetű, hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárókat építettek be, továbbá megújult az épület fűtési és szellőztetési rendszere. A korábbi fűtési rendszert elbontották és teljesen új hálózatot alakítottak ki, amely már korszerű, szabályozható radiátorokon adja le a helyiségek fűtéséhez szükséges hőenergiát. Az óvoda tetején napelemes rendszer épült, amely részben fedezni tudja az épület elektromos energia­szükségletét. Az óvoda bejáratánál akadálymentes rámpát alakítottak ki, valamint kiépítettek egy burkolt felületű mozgássérült parkolót. A parkolótól új járdaszakaszt építettek, valamint a meglévő járda felújítása is megtörtént. Az épületben akadálymentes mosdó áll a mozgássérültek rendelkezésére.

A felújítás során fejlesztették az udvar eszközparkját: új fa- és fém játékokkal bővült az intézmény játszótere. Az épületen belül kialakítottak két, egy kisebb és egy nagyobb tornaszobát, valamint két, a gyermekek egyéni fejlesztésére lehetőséget biztosító foglalkoztató-szobát is.

Az óvoda jelenleg öt csoportszobával működik, a projektnek köszönhetően azonban 25-el bővült a férőhelyek száma. A projekt 191 millió forintból valósult meg.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában