Helyi közélet

2017.10.01. 15:19

Virágot hozott a Világbéke Miskolcra

Miskolc - Nem tűnt fel, hogy nincs, addig, amíg egyszer csak lett.

Miskolc - Nem tűnt fel, hogy nincs, addig, amíg egyszer csak lett.

Elsőre talán bonyolultul hangzik a fenti mondat, pedig ez történt. Egészen pontosan az, hogy egyszer csak virágok, cserepek, dísznövények kerültek ki a főutcára. Sok virág, sok cserép, sok dísznövény. A közelmúltban megnyitott egy pizzéria, ami a Világbéke – merthogy ez a neve – mellett hozott még valami újdonságot Miskolc főutcájára. Egészen pontosan azt, hogy lehet így is, sok-sok zölddel díszíteni egy üzlet, egy vendéglátóegység portálját.

Pironkodhat, tanulhat

Amellett, hogy mi is gyönyörködtünk a látványban, mégsem nekünk tűnt fel, hogy ez valami más, ez eddig nem volt. Agora levelezőfórumunkon lett téma, hogy a kávézó-pizzázó egy új kultúrát hozott magával. Agorázónk szerint a város pironkodhat, és persze tanulhat is az újonnan nyílt hely tulajdonosaitól. Beírását egy kérdéssel zárta: miért nem tud így kinézni a belváros?

Mi is szétnéztünk kicsit a Széchenyin, hátha csak eddig nem tűnt fel nekünk, de igenis vannak zöldek Miskolc főutcáján. Hát csalódnunk kellett. Igaz, vannak, de nem sok. Egy-két fáradtabb cserepes növényt láttunk kitéve a villamos sínek melletti útszakaszon, de egyik sem emelkedett ki a környezetéből. Inkább csak azért vettük észre, mert kimondottan ezt kerestük. A mellékutcákban találtunk a város által kihelyezett virágosládákat, virággal. Ezek szépek voltak, de nem voltak elegen.

A főutcán egyre több kiülős hely van, amik feltűnnek ugyan a kihelyezett székektől, de a virág valamiért elmarad. A színház melletti téren találtunk még egy cukrászdát, ahol fontosnak tartották a virágosítást, illetve a Sötét kapu alatti étterem is virágba borult. De igazából ennyi, ezeken kívül feltűnőbb dísznövényzetre nem bukkantunk. Így maradt a kérdés: tényleg, miért nem tud másképp kinézni a belváros?

- ÉM-NSZR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában