Helyi közélet

2017.10.25. 18:03

Tisztelgés a 75 éves Serfőző Simon előtt

Miskolc - Születésnapján szerzői esttel köszöntötték a színházban a Kossuth-díjas költőt.

Miskolc - Születésnapján szerzői esttel köszöntötték a színházban a Kossuth-díjas költőt.

Serfőző Simon Kossuth- és József Attila-díjas író ezer szállal kötődik Miskolchoz. Kedden töltötte be 75. életévét, és születésnapján életműve előtt szerzői esttel tisztelgett Miskolc városa. Az esten beszédet mondott Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke.

Serfőző Simon irodalmi pályája elején szociografikus riportokat írt. Költőként a hatvanas évek közepén a Hetek költői csoportosulás tagjaként mutatkozott be sikerrel. Verseire jellemző a szociális érzékenység, a kor emberi problémáinak, morális helyzetének számbavétele, analízise.

Fotó: Vajda János

Munkásságának elismeréséül 2016-ban Kossuth-díjjal tüntették ki a tradicionális népi jegyeket modern szimbolikával ötvöző költészete, a magyar sorsirodalom hagyományait változatos művészi eszközökkel megújító próza- és drámaírói életműve, illetve jelentős publicisztikai és könyvkiadói tevékenysége elismeréseként.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában