Helyi közélet

2017.10.28. 13:22

Máshol keresne helyet a diósgyőri várfürdőnek a város

Miskolc - Science Múzeum, Avas szálló, diósgyőri várfürdő: mi lesz ezekkel az ingatlanokkal?

Miskolc - Science Múzeum, Avas szálló, diósgyőri várfürdő: mi lesz ezekkel az ingatlanokkal?

Ez csak pár épület, abból a közel ötszázból, amit az előző, szocialista városvezetés hagyott hátra – így fogalmazott dr. Kriza Ákos polgármester az októberi testületi ülésen, amikor az ellenzék néhány emblematikus miskolci ingatlan sorsáról kérdezte. A baloldal ugyanis azt firtatta, mi lesz a Science Múzeummal, az Avasi kilátóval, az Avas szállóval, a várfürdővel és az egykori Tiszti Klubbal.

A várfürdő kapcsán a városvezető elmondta, a várat már félig felújították, amíg a második ütem tart, nem lehet megnyitni a strandot. Hozzátette: máshol kell a fürdőnek helyet keresni.

Tervezés alatt

A Tiszti Klub kapcsán megtudtuk, hogy a cserkészekkel együttműködve felújítja a város az ingatlant, sőt a tervek szerint annak környezete is megújul.

Az Avas szálló sorsát firtató kérdésre a városvezető így reagált: „A szálloda már 20 éve nem üzemel, de legalább mi visszavásároltuk az ingatlant. Most pedig keressük a megoldást a hasznosításra.”

Az Avasi kilátóval kapcsolatban pedig csak annyit mondott dr. Kriza Ákos, hogy annak felújítása tervezés alatt van.

A Science Múzeumról lapunk is többször érdeklődött már az önkormányzatnál, de érdemi választ nem kaptunk. A testületi ülésen sem hangzott el konkrétum, de az igen, hogy a város még nem tudja, mi lesz az épület funkciója, de dolgoznak azon, hogy megtalálják azt. „Az önök bagázsa indította el a projektet, ki is szívtak belőle minden forrást… Az összes ránk hagyott problémát meg fogjuk oldani” – válaszolta a szocialisták érdeklődésére dr. Kriza Ákos.

- ÉM-NSZR -


Hova költözhetne?

Az Ifjúsági és Szabadidő Ház elköltöztetésekor a civilek részéről felmerült az ötlet, hogy a Science Múzeumban is kaphatna helyet a művelődési ház és annak szolgáltatásai. Erről is többször érdeklődtünk az önkormányzatnál, de választ nem kaptunk.

A jelenlegi döntés értelmében az egykori Szentpáli iskola helyére költözhet az ifiház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában