Helyi közélet

2017.10.23. 10:02

Huszárcsapat is volt a kiskinizsi szüreti felvonuláson

Kiskinizs - Nemrégiben Kiskinizsen is megtartották a hagyományos szüreti felvonulást.

Kiskinizs - Nemrégiben Kiskinizsen is megtartották a hagyományos szüreti felvonulást.

A felvonulást egy baráti társaságból álló huszárcsapat vezette: Bíró Tamás császári díszegyenruhában az Isaszegi Szent Márton Lovas Hagyományőrző Egyesület tagja, Kiss József a Mogyoródi Sándor Huszárok és Történelmi Lovas Hagyományőrzők Egyesület tagja, Kiss Virág népviseletben és ifj. Kiss József voltak a lovasok.

Őket követték a feldíszített lovas szekerekkel a gyerekek és a Kinizsi Nyugdíjas Klub Egyesület tagjai, akik énekeltek táncoltak, a képviselő tagok pedig pogácsával és borral kínálták az őket figyelemmel kísérő falubelieket. Este 6 órakor kezdődött a kultúrházban a mulatság, ahol fasírttal, pogácsával kínálták a jelenlévőket.

Az emlékezés koszorúja

– Péntek délután az aradi vértanúk emlékére a lovas huszárok díszsorfala előtt az emlékezés koszorúját helyezte el Magos Mihály honvéd tüzér egyenruhában, a kiskinizsi hivatal udvarán található kopjafára, majd a székely himnusz eléneklésével zártuk a megemlékezést – tájékoztatta lapunkat az eseményről Orosz Miklósné, Kiskinizs polgármestere.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában