Helyi közélet

2017.09.02. 09:22

Zebrát szeretnének a miskolci buszmegállónál. Lesz vagy sem?

Miskolc - A ma már nem üzemelő benzinkút környékére szeretnének gyalog­átkelőt a lakók.

Miskolc - A ma már nem üzemelő benzinkút környékére szeretnének gyalog­átkelőt a lakók.

A Futó utca környékén élők már többször kérték, legyen zebra a Futó utcai buszmegállónál. Azért tartják szükségesnek a gyalogátkelőt, mert az utca forgalmas, akik a buszmegállóból vagy a zöldségestől szeretnének átjutni a másik oldalra, azoknak sokat kell várakozniuk, ráadásul az átkelés balesetveszélyes is. Elmondták azt is, kérésükkel már többször megkeresték a terület önkormányzati képviselőjét, Barta Gábort. Most lapunk is megkérdezte, lehetséges, hogy ott zebra épüljön.

– A Futó utca a Magyar Közút kezelésében lévő, nagy forgalmú út – kezdte válaszát a képviselő. – Ahhoz, hogy a kis benzinkútnál zebra épülhessen ki, számos feltételnek kell megfelelni. Szükséges a gyalogátkelőhely és a kapcsolódó járdaszakaszok terveztetése, engedélyeztetése. Ehhez az érintett területek tulajdonviszonyainak is rendezettnek kell lennie. Nagy forgalmú úton a gyalogátkelőhelyet közvilágítással kell ellátni, ezt is terveztetni, engedélyeztetni szükséges. Amennyiben „csak” ennyi feltételnek kell megfelelni, egy gyalogátkelőhely létesítése – a kapcsolódó járdák hosszától függően – néhány millió forintos költséget jelent.

Jelzőlámpás

Barta Gábor azt is elmondta, a Futó utca egy jelzőlámpás hangolt közlekedési rendszer része, ezért nagyon valószínű, hogy csak jelzőlámpás, de minimum figyelmeztető lámpás gyalogátkelőhelyet kellene létesíteni azon a részen. „Ebben az esetben pedig a költségek elérhetik a tízmillió forintot is” – tette hozzá.

Arra azonban nem kaptunk választ, hogy végül is lesz vagy sem ilyen gyalogátkelő az érintett útszakaszon.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában