Helyi közélet

2017.09.14. 17:04

Vezetéstől való eltiltás – rosszindulatú rémhír

Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza - Nemrégiben azt híresztelték, hogy bevonják a 65 éven felüliek vezetési engedélyét.

Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza - Nemrégiben azt híresztelték, hogy bevonják a 65 éven felüliek vezetési engedélyét.

Arra való hivatkozással, hogy az utóbbi időben több olyan halálos közúti baleset történt, amelyet szép­korúak okoztak. Megfeledkezve arról, hogy a fiatalok és a középkorúak lényegesen nagyobb számarányban okolhatók a közúti tragédiák bekövetkezésében.

Az illetékes törvényhozók elmondták, hogy ilyen jogszabály sehol nincs világon és az európai unió elveivel se harmonizálna. Tehát még ha egy jogalkotó első felindulásában, bármilyen kiragadott statisztikára hivatkozva is ilyet követelne, Magyarországon akkor sincs reális alapja egy szigorításnak.

Az viszont reális, hogy a gépjárművezetők jelenlegi egészségügyi vizsgálatait alaposabban kellene elvégezni. Egy bizonyos életkoron túl a szokásos rutinellenőrzések mellett érdemes egy teljes alkalmassági vizsgálaton is átesni. Különben a felmérések szerint több ezer, hatvan év feletti autóbusz- és kamionvezető rója az országutakat. Mint professzionális sofőrök, a biztosítótársaságok szerint a közúti forgalom legmegbízhatóbb szereplői.

- ÉM-SZI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában