Helyi közélet

2017.09.02. 19:52

Nem a sulival, a korai ébredéssel van gond

Miskolc - Ellátogattunk néhány miskolci iskolába, hogy megtudjuk a diákoktól, két és fél hónap szünet után milyen érzés ismét az iskolapadban ülni.

Miskolc - Ellátogattunk néhány miskolci iskolába, hogy megtudjuk a diákoktól, két és fél hónap szünet után milyen érzés ismét az iskolapadban ülni.

Úgy tűnik, hogy a fiatalokat a lecsökkent alvásidő viseli meg a legjobban.

Roppantó Krisztián a Bláthy Ottó Villamosipari Szakgimnáziumban tanul. – Sajnos éjszakai bagoly típus vagyok, ezért tegnap sem sikerült korán elaludnom. Egyébként közel lakom az iskolához, ezért reggel hétig alhattam, de jobb lett volna tízig pihenni, mint az elmúlt hónapokban. Szerencsére jó az osztályközösségünk, ezért vártam már a viszontlátást a többiekkel – mondta.

„Edelényben lakom, ezért nem volt kellemes hajnali öt órakor kelni, hogy a hatkor induló buszt elérjem. Nyáron inkább Edelényben és a környékén voltam, ezért azt már vártam, hogy a miskolci barátaimmal újra találkozzam” – mesélte Hajdú Tamás, a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium tizenegyedikes tanulója.

Vége a buliknak…

„Nagyon intenzív volt a nyár, sokat buliztam a haverokkal, ezért már vártam az iskola kezdetét és azt, hogy találkozhassak az itteni barátaimmal. Leginkább az viselt meg, hogy szeretek aludni – a szünetben jellemzően kilenc órakor keltem –, viszont Lakon élek, ezért két és fél hónap után ma ismét hajnali háromkor csörgött az óra.

Két óráig tart ugyanis az út az iskolába, ezért kilencedikben megpróbálkoztam a kollégiummal, de ott nem tudtam kellőképpen a tanulásra figyelni, így inkább vállalom a napi négy órányi buszozást – tudtuk meg Tamás osztálytársától, Borozsnyai Judittól.

A szintén Bláthys Hunkó Dániel Igriciből érkezik az iskolába, de a sok utazás nem zavarja a tanulásban, tíz éve kitűnő a bizonyítványa.

- ÉM-NK -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában