Helyi közélet

2017.09.18. 19:42

Gigantikus busát fogott egy borsodi horgász Lázbércen

Lázbérc - Rettentő nagy busát fogott szombat este a Lázbérci víztározón Boros Tibor: a hal 135 centi hosszú, 105 centi haskörméretű és durván 80 kilós.

Lázbérc - Rettentő nagy busát fogott szombat este a Lázbérci víztározón Boros Tibor: a hal 135 centi hosszú, 105 centi haskörméretű és durván 80 kilós.

Boros Tibornak a hal elképesztő méretéhez képest kifejezetten hamar, másfél óra alatt sikerült kifárasztania, majd kifognia a busát a Kazincbarcikához közeli víztározóból - írja a 444.hu.

Az ilyen nagy fogásoknál ritkaság, ha hivatalos személy is látja a halat, de ez itt adott volt, mert a horgászt a fárasztáskor a tározó egyik halőre és a helyi horgászegyesület elnöke segítették. A busa pontos tömegét ennek ellenére nem tudni, mivel nem volt náluk ilyen teherbírású mérleg.

A horgász a zsákmányt a végén elajándékozta, a halat egy otthoni szobai mérlegen próbálták lemérni, így 78 és 81 kiló körüli értékek jöttek ki. Az biztos, hogy a parton 135 centi hosszúnak és 105 centi körméretűnek mérték.

Boros Tibor így foglalta össze az átélteket:

Nem volt nehéz fárasztás, csak türelem kellett hozzá sok. Szép élményt adott, valószínűleg életem fogása volt. Sajnálom így utólag, hogy nem hitelesen mértük, de nem vagyok rekordhajhász, így nem igazán foglalkoztatott a dolog.”

A hivatalos magyar busarekord - ami könnyen lehet, hogy egyben világrekord is - 77,5 kilós, a halat Deim János , a törökszentmiklósi horgászegyesület elnöke fogta a Tiszán 2009-ben.

Forrás: 444.hu.


[related-post post_id="3506011"]

[related-post post_id="3498580"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában